Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Θα αυξηθούν οι θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς της Αττικής που επιδοτούνται από την ΕΕΤΑΑ, μετά τη συμφωνία Υπουργείου Απασχόλησης και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Εκτιμούμε ότι οι νέες θέσεις που θα δικαιούται ο Δήμος μας θα ξεπεράσουν τις 100


Σε συμφωνία κατέληξαν το Υπουργείο Απασχόλησης και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ώστε να υπάρξουν πρόσθετοι πόροι για επιδότηση στις μητέρες των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Αττικής, ώστε τελικά οι επιδοτούμενες θέσεις να αυξηθούν σημαντικά.

Με βάση τη συμφωνία, η Αττική θα ενισχυθεί επιπλέον με 30 εκατ. ευρώ περίπου, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν επιπλέον 11.500 θέσεις, από τις 3.790 που είχαν αρχικά εγκριθεί.

Σε ότι αφορά το Δήμο μας, εκτιμούμε ότι μετά τα νέα δεδομένα θα υπάρξουν αναλογικά επιπλέον τουλάχιστον 100 θέσεις, από τις 39 θέσεις που είχαν επιλεγεί αρχικά.

Σημειώνουμε ότι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ, αυτής είναι ο δημοτικός σύμβουλος του Συνδυασμού μας κ. Βλάσσης Σιώμος, ο οποίος και μετέχει ενεργά σε όλες τις ανωτέρω διαπραγματεύσεις της ΚΕΔΕ με το Υπουργείο Απασχόλησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.