Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η υλοποίηση της αγοράς από το Δήμο του οικοπέδου έναντι του κολυμβητηρίου, αποτελεί πραγματοποίηση ενός οράματος του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου Μελισσίων. Ο κ. Στεργίου, που απλά ολοκλήρωσε τη διαδικασία, δεν βρήκε να πει μια καλή κουβέντα για αυτό αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το ναρκισσισμό του και την εμπάθειά του

Η υπογραφή του συμβολαίου για την απόκτηση από το Δήμο του οικοπέδου έκτασης 1,6 στρεμμάτων έναντι του κολυμβητηρίου Μελισσίων που ανήκει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αποτελεί αναμφίβολα θετική εξέλιξη μιας διαδικασίας που είχε ξεκινήσει πέντε χρόνια πριν από τη διοίκηση του Μανώλη Γραφάκου και το Δημοτικό Συμβούλιο Μελισσίων.
Θυμίζουμε ότι:
              Στο οικόπεδο είχε επιβληθεί απαγόρευση έκδοσης οικοδομικής άδειας με απόφαση του Δ.Σ. Μελισσίων το 2007 μετά από εισήγηση της διοίκησης του Μανώλη Γραφάκου.
              Η επιβολή του πράσινου τέλους ως δυνατότητας απόκτησης γης έγινε με απόφαση του Δ.Σ. μετά από εισήγηση της διοίκησης του Μανώλη Γραφάκου.
              Η απευθείας αγορά του οικοπέδου από το Ταμείο Παρακαταθηκών σε άτοκες μηνιαίες δόσεις είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Μανώλη Γραφάκου και του Προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών κ. Αλέξανδρου Αντωνόπουλου, ώστε ο Δήμος μας να μην επιβαρυνθεί με πρόσθετα δάνεια και τόκους.
              Για την υλοποίηση της αγοράς είχε γίνει από τη διοίκηση του Μανώλη Γραφάκου η προβλεπόμενη από το Νόμο εκτίμηση του Σώματος των Ορκωτών εκτιμητών, εκτίμηση που αποτέλεσε τελικά και το τίμημα που συμφωνήθηκε με το Ταμείο Παρακαταθηκών για την αγορά του οικοπέδου.
Ο κ. Στεργίου παρέλαβε τη σκυτάλη με την αγορά ήδη συμφωνημένη και όλες τις διαδικασίες μεταξύ Δήμου και Ταμείου Παρακαταθηκών τακτοποιημένες. Προχώρησε και καλώς έκανε, στην υλοποίηση της αγοράς  μετά τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε, αποτυπώνει για μια ακόμα φορά την εμπάθειά του στην πρώην διοίκηση του Δήμου Μελισσίων και τον επικίνδυνο παραληρηματικό ναρκισσισμό του. Όσο για το έργο του ιδίου που επικαλείται, θυμίζουμε ότι για ανάλογα θέματα είναι μηδενικό, με βασικότερο ζήτημα την πλατεία του Αγίου Τιμοθέου στην Πεντέλη που επί 14 χρόνια ο Δήμος αδυνατεί να αποκτήσει. Ας αφήσει λοιπόν την προπαγάνδα του.  Έχει κουράσει.
Σημασία έχει ότι το οικόπεδο αποκτήθηκε, ένα όραμά μας για το οποίο εργαστήκαμε και φέραμε αποτέλεσμα υλοποιήθηκε.
Προχωράμε μπροστά και αφήνουμε τον κ. Στεργίου και τις εμμονές του στο περιθώριο. Άλλωστε ποιος θα ασχολείται μαζί του σε 20 μήνες… Θα αποτελεί θλιβερό παρελθόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.