Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Την Κυριακή 21/10 είδα από κοντά τα προβλήματα της Καλλιθέας Πεντέλης

Στην Καλλιθέα Πεντέλης βρέθηκα την Κυριακή 21/10 το πρωϊ. Η επίσκεψή μου εκεί με φίλους κατοίκους της περιοχής μου έδωσε τη δυνατότητα να δω από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η περιοχή έχει χάσει ένα σημαντικό μέρος του δασικού της πλούτου από τη φωτιά του 2009. Απαιτείται λοιπόν μια πιο οργανωμένη φροντίδα του φυσικού περιβάλλοντος, διαδικασία που όπως διαπίστωσα, έχει κινητοποιήσει τους κατοίκους που με δικά τους μέσα έχουν κάνει σημαντικές ενέργειες για την αποκατάσταση των εκτάσεων που έχουν καεί. Είναι εμφανής η απουσία του Δήμου και η ουσιαστική του συμπαράσταση στα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους.

Κατέγραψα σε πρώτη φάση τα βασικά προβλήματα της περιοχής. Σε λίγες μέρες θα ξαναεπισκεφτώ την Καλλιθέα Πεντέλης, ώστε να αποκτήσω ολοκληρωμένη εικόνα για τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους. Στη συνέχεια με τους συνεργάτες μου θα καταρτίσουμε πλάνο ενεργειών και προτάσεων, με ιεράρχηση των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στην περιοχή.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει σήμερα αρκετές δυνατότητες και ο νέος Δήμος διαθέτει πλέον τα μέσα να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων των δημοτών των περιοχών της Νέας Πεντέλης και της Πεντέλης, μέσα που δεν είχαν οι πρώην Δήμοι της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης.

Πιστεύω ότι με πρόγραμμα και σχέδιο μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη και στην κατεύθυνση αυτή θα εργαστώ μαζί με τους συνεργάτες μου για όλες τις γειτονιές της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.