Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Κοιμητήριο Μελισσίων: Το ειρηνοδικείο Αμαρουσίου βασιζόμενο στην παρέμβασή μας και στην αναφορά του Μανώλη Γραφάκου στον Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, δεν έκανε δεκτό το αίτημα του δασαρχείου για την αποβολή του Δήμου από το χώρο. Αποδείξαμε πως η γνώση των θεμάτων και η υπεύθυνη στάση βοηθά το Δήμο, σε αντίθεση με τους λαϊκισμούς Στεργίου. Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την οριστική επίλυση του θέματος

Όπως είναι γνωστό ο προηγούμενος Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Λιακόπουλος Ηλίας, είχε υπογράψει πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής του Δήμου από το κοιμητήριο Μελισσίων.
Στο δικαστήριο του περασμένου Ιουλίου, που αναβλήθηκε, η κα Νατάσα Κοσμοπούλου ως δικηγόρος άσκησε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Δήμου, για λογαριασμό του Συνδυασμού μας και για λογαριασμό του κ. Γιάννη Σαφλιάνη, που εκείνη τη στιγμή εκπροσωπούσε το συνδυασμό του κ. Παπακωνσταντίνου.
Στο δικαστήριο που έγινε τον Σεπτέμβριο, η ανωτέρω παρέμβαση ενισχύθηκε με την κατάθεση της από 8/8/2012 αναφοράς - αιτήματος του Μανώλη Γραφάκου στο νέο Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο.
Το δικαστήριο με την απόφασή του, ανέστειλε τη συζήτηση της υπόθεσης με βασικό και κύριο σκεπτικό, ότι πρέπει να απαντήσει (και μάλιστα τελεσίδικα) ο Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στην αίτηση - αναφορά του πρώην Δημάρχου Μελισσίων, Μανώλη Γραφάκου.
Η απόφαση έχει ως εξής:
"Συνεκδικάζει την ανακοπή με την προφορικά ασκηθείσα πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του ανακόπτοντος (Δήμου Πεντέλης).
Αναστέλλει την συζήτηση της υπόθεσης έως ότου εκδοθεί από την αρμόδια διοικητική αρχή και συγκεκριμένα του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής απόφαση που δεν θα μπορεί να προβληθεί, επί του από 08/08/2012 και υπ' αριθ. πρωτ. 41793/37158/14-09-2012 υπό ζητήματος του πρώην Δημάρχου Μελισσίων, ως επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πεντέλης (πρώην Δήμου Μελισσίων)."
Με την υπεύθυνη στάση μας και τις ενέργειές μας, αποδείξαμε για μια ακόμα φορά ότι πάνω από όλα βάζουμε το συμφέρον του Δήμου. Αποδείξαμε ότι τα θέματα αντιμετωπίζονται υπεύθυνα και όχι με λαϊκίστικες φωνασκίες και ανούσια αυτοπροβολή, όπως έκανε ο κ. Στεργίου για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αν εμείς δεν είχαμε κάνει παρέμβαση, πιθανά να είχαμε αρνητικό αποτέλεσμα με συνέπεια να μπορεί να κινηθεί η διαδικασία διοικητικής αποβολής του Δήμου από το νεκροταφείο Μελισσίων.
Εκτιμούμε ότι μετά την κατ' αρχήν δικαστική απόφαση, δεν υπάρχει κίνδυνος αποβολής του Δήμου από το χώρο, ενώ ανοίγει δρόμος για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Σε ότι μας αφορά, θα συνεχίσουμε μεθοδικά τις παρεμβάσεις μας με στόχο την οριστική επίλυση του θέματος. Τις επόμενες μέρες θα προβούμε σε συγκεκριμένες κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.