Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ακατανόητες αποφάσεις για τα τέλη καθαριότητας έλαβε ο κ. Στεργίου. Αύξησε τα τέλη κατά 15% στις μικρές οικίες, αύξησε τα τέλη στα εμπορικά καταστήματα και στα καταστήματα εστίασης στα Μελίσσια και στη Νέα Πεντέλη και την ίδια στιγμή μείωσε τα τέλη καθαριότητας στις Τράπεζες και τα Super Market κατά 40% και στα Νοσοκομεία κατά 85%, έχοντας απώλειες για το Δήμο πάνω από 565.000 το χρόνο

Από τα οικονομικά στοιχεία των τελών καθαριότητας προκύπτει η απόλυτη δικαίωση των θέσεών μας. Πέρυσι και πρόπερσι στη συνεδρίαση για τον καθορισμό των τελών, είχαμε επισημάνει ότι λόγω της μείωσης των μισθών των υπαλλήλων που έχει επιβληθεί τα τελευταία δύο χρόνια, έπρεπε να μειωθούν τα τέλη καθαριότητας στους πολίτες κατά 15%. Ο κ. Στεργίου μας αγνόησε και μετά από δύο χρόνια καθυστέρησης έρχεται να προσαρμοστεί, εν μέρει όμως, στην πραγματικότητα.

Για το 2013 αύξησε τα τέλη καθαριότητας στις μικρές οικίες κατά 15%, αύξησε τα τέλη καθαριότητας στα μικρά καταστήματα και στα καταστήματα εστίασης στα Μελίσσια και στη Νέα Πεντέλη και μείωσε τα τέλη καθαριότητας κατά 11,5% στις λοιπές κατοικίες. Όμως λόγω των νέων μέτρων που μειώνουν ακόμα περισσότερο τις αμοιβές των υπαλλήλων, το κόστος της υπηρεσίες καθαριότητας μειώνεται σημαντικά για το 2013 και έτσι η μείωση στα νοικοκυριά επέτρεπε να ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Αντί όμως τη μείωση αυτή ο κ. Στεργίου να τη μετακυλήσει στις οικίες, προτίμησε να κάνει μεγάλες μειώσεις στα Νοσοκομεία, στις Τράπεζες στα Super Market και στις μεγάλες επιχειρήσεις χαρίζοντάς τους συνολικά πάνω από 565.000 ευρώ!!, ενώ παράλληλα αύξησε τα τέλη στα μικρά εμπορικά καταστήματα και στα καταστήματα εστίασης στα Μελίσσια και στη Νέα Πεντέλη. Αντιθέτως μείωσε τα τέλη στα καταστήματα εστίασης και στα εμπορικά καταστήματα της Παλαιάς Πεντέλης!

Πιο συγκεκριμένα μείωσε στα Μελίσσια τα τέλη στα Νοσοκομεία κατά 85%! (συντελεστή από 14 σε 2,09), στις Τράπεζες και στα Super Market κατά 40%! (συντελεστή από 15,4 σε 9,25) και στις λοιπές μεγάλες επιχειρήσεις με οχλούσες χρήσεις κατά 22%! (συντελεστή από 11,75 σε 9,25).
Τα σχόλια περιττεύουν.

Διαφωνούμε έντονα με τις επιλογές αυτές. Διαμηνύουμε δε, στα Super Market, στις Τράπεζες και στις μεγάλες επιχειρήσεις, ότι ο κ. Στεργίου και οι πολιτικές του υπέρ τους τελειώνουν σε 17 μήνες. Τότε τα πράγματα θα αλλάξουν και οι ίδιες θα κληθούν να καταβάλλουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους τα τέλη στο Δήμο, ώστε να μπορεί ο Δήμος να λειτουργήσει ακόμη περισσότερο προς όφελος των πολιτών.

Ευθέως έχουμε κατηγορήσει τον κ. Στεργίου ότι, για δικούς του προφανώς λόγους, εξυπηρετεί εδώ και δύο χρόνια τα μεγάλα συμφέροντα της περιοχής σε βάρος των συμφερόντων της κοινωνίας. Έπεται δε συνέχεια στο θέμα αυτό…

Ενημερωθείτε από τον παρακάτω πίνακα: Τέλη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.