Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ και ΑΝΘΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δάσος Παπαδημητρίου: Μετά από κοινή παρέμβαση των συνδυασμών μας, το ΥΠΕΚΑ δίνει σαφή οδηγία στην πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής να προχωρήσει τη σύνταξη της πράξης αναλογισμού, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την απόκτηση του χώρου από το Δήμο.
 
Ανύπαρκτη για μια ακόμα φορά η Διοίκηση Στεργίου

Εδώ και δύο μήνες οι συνδυασμοί μας έχουν συστήσει κοινή επιτροπή μελέτης και προώθησης του ζητήματος του Δάσους Παπαδημητρίου αποτελούμενη από αιρετούς και πολίτες που έχουν εξειδικευμένη γνώση για το θέμα, δεδομένου ότι διαπιστώσαμε ότι η διοίκηση Στεργίου αδρανεί, έχει άγνοια του αντικειμένου και κινείται με ερασιτεχνισμό.

Μετά από αίτηση των κ.κ. Γραφάκου και Παπακωνσταντίνου λάβαμε από την πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής τη σχετική αλληλογραφία, από την οποία προκύπτει ότι ο Δήμος ΟΥΔΕΜΙΑ ενέργεια έχει κάνει για το θέμα. Η αλληλογραφία αυτή μας επέτρεψε να οργανώσουμε μεθοδικά τις επόμενες κινήσεις μας.

Ο στόχος της προσπάθειά μας είναι ένας και μόνος. Η άμεση σύνταξης της πράξης αναλογισμού, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία απόκτησης του χώρου από το Δήμο.

Η αρμόδια πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής με έγγραφό της προς το ΥΠΕΚΑ στις 28/7/2011, ζητούσε οδηγίες και πληροφορίες για το αν θα πρέπει να προχωρήσει τη σύνταξη της πράξης αναλογισμού ή όχι. Το ΥΠΕΚΑ δεν είχε λάβει θέση επί του ζητήματος με αποτέλεσμα το θέμα να έχει τελματωθεί και ο χρόνος να περνά σε βάρος της πόλης.

Μετά από αρκετές επισκέψεις και συνεργασίες με αρμόδιους παράγοντες του ΥΠΕΚΑ των Μανώλη Γραφάκου, Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου και Χρήστου Παναγιωτίδη, το ΥΠΕΚΑ με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης στις 12/12/2012, απαντά σαφώς προς την αρμόδια πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής, ότι: "οφείλετε χωρίς καθυστέρηση να προχωρήσετε στη σύνταξη της σχετικής πράξης αναλογισμού".

Εκτιμούμε ότι μετά το σχετικό έγγραφο ουδεμία δικαιολογία υπάρχει για την καθυστέρηση της σύνταξης της πράξης αναλογισμού.

Η παρέμβασή μας και οι μελετημένες κινήσεις μας, έφεραν σημαντικό αποτέλεσμα και προώθησαν την υπόθεση που ήταν τελματωμένη πάνω από 1,5 χρόνο, δείχνοντας τον τρόπο που η αντιπολίτευση γίνεται χρήσιμη στην πόλη, όταν η διοίκηση αδρανεί.

Με την ίδια προσοχή και σοβαρότητα θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας για το θέμα, μεθοδικά και αποτελεσματικά, σε συνέχεια της πολυετούς κοινής δράσης των αιρετών και των πολιτών των Μελισσίων, με στόχο το συντομότερο ο Δήμος μας να αποκτήσει το δάσος Παπαδημητρίου και να καταστεί αυτό προσπελάσιμος χώρος περιπάτου για τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.