Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Απολύτως απούσα η διοίκηση του Δήμου από τα μεγάλα θέματα της πόλης. Με δική μας πρωτοβουλία και παρέμβαση της αντιπολίτευσης διασφαλίστηκε για το Δήμο ο χώρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί από την αδράνεια και αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής

Η διοίκηση του κ. Στεργίου πλέον εμφανίζεται αδύναμη να παρακολουθήσει αποτελεσματικά τα μεγάλα θέματα της πόλης μας.
Χαρακτηριστική η περίπτωση του οικοπέδου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων.
Τον Απρίλιο του 2012 είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση με μεγάλη πλειοψηφία, για την επανυποβολή απαλλοτρίωσης με στόχο να διασφαλιστεί ο χώρος για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων. Στη συζήτηση του θέματος τότε είχαμε επισημάνει ότι έπρεπε να είχε εγγραφεί κωδικός δαπάνης στον προϋπολογισμό του Δήμου, αλλά ο κ. Στεργίου δεν έκανε δεκτή την άποψή μας, παρασύροντας το Δημοτικό Συμβούλιο σε λάθος απόφαση.
Έκτοτε η διοίκηση αδράνησε. Έστειλε τον Ιούλιο του 2012 την απόφαση στην περιφέρεια Αττικής, δεν παρακολούθησε την πορεία του θέματος, δεν ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες με αποτέλεσμα η περιφέρεια Αττικής να είχε δρομολογήσει τον αποχαρακτηρισμό του χώρου, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ιδιοκτητών, σε βάρος φυσικά των συμφερόντων του Δήμου.
Ο συνδυασμός μας παρακολουθούσε στενά την υπόθεση και όταν αντιληφθήκαμε ότι η πορεία του θέματος λάμβανε αρνητική τροπή για το Δήμο, με δική μας παρέμβαση αποτρέψαμε τα χειρότερα και σε συνεργασία με τους συνάδελφους της αντιπολίτευσης φέραμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εκεί ο κ. Στεργίου σύρθηκε και δέχθηκε το σύνολο των προτάσεων μας μπροστά στην κίνδυνο να χαθεί ο χώρος για το Δήμο.
Με τη δράση μας δείξαμε τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί μια υπεύθυνη αντιπολίτευση με γνώση των θεμάτων, ώστε να είναι χρήσιμη στην πόλη. Πολύ χρησιμότερη από μια αδρανή και ανύπαρκτη δημοτική αρχή που για μια ακόμα μια φορά αποδείχθηκε η ανεπάρκεια, η άγνοια και η επικινδυνότητα της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.