Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την προστασία της παραρεμάτιας περιοχής Πεντέλης Χαλανδρίου, ζητώ με επιστολή μου προς το Δήμαρχο Χαλανδρίου και πρόεδρο του ΣΒΑΠ κ. Γιώργο Κουράση

Το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή τόσο το Ο.Τ 206 στη Νέα Πεντέλη που η διοίκηση Στεργίου με τις ενέργειές της ανοίγει το δρόμο για την οικοπεδοποίησή του, όσο και με τα προβλήματα που ανακύπτουν σε σχέση με τις χρήσεις γης, ο Μανώλης Γραφάκος έχει πραγματοποιήσει για τα θέματα αυτά μια σειρά από συναντήσεις με τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ.

Σε συνέχεια της ενασχόλησης αυτής και με στόχο την προστασία της παραρεμάτιας περιοχής και της άντλησης πόρων από το Πράσινο Ταμείο που θα επιτρέψουν την καταβολή αποζημιώσεων όπου είναι απαραίτητες, ο Μανώλης Γραφάκος με επιστολή του προς το Δήμαρχο Χαλανδρίου και πρόεδρο του διαδημοτικού συνδέσμου ΣΒΑΠ κ. Γιώργο Κουράση, προτείνει να αναλάβει ο Σύνδεσμος συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση προστασίας του ρέματος.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"Αγαπητέ Γιώργο

Σου αποστέλλω δύο έγγραφα του ΥΠΕΚΑ σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στην παραρεμάτια ζώνη του ρέματος Χαλανδρίου Πεντέλης και αφορούν το ΠΔ προστασίας του ρέματος του ΦΕΚ 659/Δ/1995.
Το ΥΠΕΚΑ αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ζητήματα. Προτίθεται να δημιουργήσει ομάδα εργασίας για το θέμα με στόχο την τροποποίηση του Π.Δ. προστασίας όπου κριθεί σκόπιμο.

Εκτιμώ ότι ο Σύνδεσμος της Βιώσιμης Ανάπτυξης Αττικής μπορεί να λάβει πρωτοβουλία για το θέμα στα εξής επίπεδα:
α. Να συμμετάσχει ενεργά στη διαδικασία διαβούλευσης με το ΥΠΕΚΑ για την βελτίωση των όρων του Π.Δ. προστασίας του ρέματος.

β. Να επισπεύσει τις διαδικασίες είτε για τη δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης που προβλέπει το διάταγμα, είτε για ανάληψη της των αρμοδιοτήτων του φορέα διαχείρισης από άλλα υφιστάμενο αντίστοιχο φορέα της Αττικής.
γ. Να επιδιώξει στα πλαίσια του Πράσινου Ταμείου για το έτος 2013 και μετά, την θέσπιση Χρηματοδοτικού Προγράμματος για την καταβολή αποζημιώσεων σε ακίνητα που βρίσκονται στη ζώνη Α του ρέματος, όπως αυτή ορίζεται στο Π.Δ. προστασίας.

Τα ανωτέρω θέματα τα έχω ερευνήσει αρκετά και είμαι στη διάθεση του συνδέσμου για οποιαδήποτε βοήθεια.
Φιλικά

Μανώλης Γραφάκος "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.