Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ, ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΛΑΖΟΥ

Αυθαίρετα και παράνομα ο κ. Στεργίου επί μια δεκαετία χρέωνε τους κατοίκους της Παλαιάς Πεντέλης για Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, όχι με τις τιμές ζώνης της εφορίας, αλλά με τιμές μέχρι και 6 φορές χαμηλότερες. Η απώλεια εσόδων για το Δήμο φτάνει περίπου το 1.200.000 ευρώ!! 
Αναφορά για το θέμα προς το Γεν Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κατέθεσαν ο Μανώλης Γραφάκος, ο Αντώνης Φειδοπιάστης και ο Λεωνίδας Λάζος. Το διοικητικό «μπάχαλο» που επικρατούσε στην Πεντέλη με ευθύνη του κ. Στεργίου, σιγά σιγά αποκαλύπτεται.

Ο κ. Στεργίου εισέπραττε το ΤΑΠ από τους Δημότες της Παλαιάς Πεντέλης για δέκα και πλέον χρόνια, με χαμηλότερες τιμές ζώνης από αυτές που έπρεπε, σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες του Υπουργείου Οικονομικών, μέχρι και 6 φορές. (Ενδεικτικά την τελευταία πενταετία στην κεντρική περιοχή της Παλαιάς Πεντέλης χρέωνε 440 ευρώ, αντί 2.750 ευρώ!!).

Η απώλεια εσόδων για τον πρώην Δήμο Πεντέλης και το νυν Δήμο Πεντέλης μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011, υπολογίζεται περίπου σε 1.200.000 ευρώ. Ως οφείλαμε καταθέσαμε σχετική αναφορά στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Καλογερόπουλο για τις δικές του ενέργειες.

Πρέπει όλοι οι δημότες του Δήμου μας να είναι ίσοι απέναντι στους νόμους και όχι κάποιοι να έχουν παράνομα προνομιακή μεταχείριση για χάρη του λαϊκισμού και της ψηφοθηρίας. Οι πολίτες των Μελισσίων και της Νέας Πεντέλης, δεν είναι «κορόιδα» που πληρώνουν ΤΑΠ με τις ορθές και νόμιμες αντικειμενικές αξίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.