Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Σημαντική η πρόταση των κ.κ. Καρβουνάκη και Γιαμουγιάννη για σύσταση επιτροπής του Δήμου με στόχο τη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Θα συμμετέχουμε στην επιτροπή, με αυτονόητη όμως προϋπόθεση τη συμμετοχή των δύο συναδέλφων που έφεραν την πρόταση και έχουν ασχοληθεί με το θέμα.

Μια από τις σοβαρότερες προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο δημόσιο διάλογο τον τελευταίο καιρό είναι η πρόταση των πρώην αντιδημάρχων κ.κ. Γιώργου Καρβουνάκη και Γραμματικής Γιαμουγιάνη, περί ενασχόλησης του Δήμου με το ζήτημα της αλλαγής των αντικειμενικών αξιών.

Η πρότασή τους αγγίζει ένα πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει για αρκετούς συμπολίτες μας κυρίως στις περιοχές της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης, όπου εκεί οι σημερινές αντικειμενικές αξίες είναι υψηλότερες από τις εμπορικές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από 2 μήνες και με αδικαιολόγητη καθυστέρηση του κ. Στεργίου, αποφάσισε τελικά να συστήσει την επιτροπή που ζητούσαν οι συνάδελφοί μας.
Εμείς θα συμμετέχουμε στην επιτροπή και θα βοηθήσουμε ώστε να πειστούν με επιχειρήματα οι αρμόδιοι του Υπουργείου Οικονομικών, ότι οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στην Πεντέλη και στη Νέα Πεντέλη πρέπει να μειωθούν, μείωση που πρέπει να εξεταστεί και για περιοχές των Μελισσίων.

Είναι όμως προφανές ότι η συμμετοχή μας στην επιτροπή εξαρτάται απόλυτα από τη συμμετοχή των κ.κ. Καρβουνάκη και Γιαμουγιάννη, εφόσον φυσικά οι ίδιοι το επιθυμούν. Κανένα νόημα δεν θα έχει επιτροπή που δεν θα περιλαμβάνει και τους δύο συναδέλφους που έχουν αξιολογήσει το θέμα, το έχουν μελετήσει και είχαν την πρωτοβουλία να έλθει στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.