Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Στις καλένδες η δημιουργία δημοτικής αστυνομίας από τον κ. Στεργίου. Με τις απερίσκεπτες ενέργειές του αφήνει την πόλη χωρίς δημοτική αστυνομία για τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμα, δημιουργώντας προβλήματα στην επόμενη δημοτική αρχή

Το πως αντιλαμβάνεται το μέλλον της πόλης και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, έδειξε για μια ακόμα φορα ο κ. Στεργίου.

Είναι προφανές στους πάντες ότι η ύπαρξη της δημοτικής αστυνομίας είναι απαραίτητο εργαλείο λειτουργίας μιας σύγχρονης πόλης.  Συμβάλλει στη ρύθμιση ζητημάτων κυκλοφορίας και στάθμευσης, στην εποπτεία λειτουργίας των καταστημάτων, στον έλεγχο περιβαλλοντικών παραβάσεων, στην εξυπηρέτηση συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα κ.α.

Δυστυχώς ο κ. Στεργίου με τις ενέργειές του αφήνει το Δήμο χωρίς Δημοτική Αστυνομία τα επόμενα χρόνια.

Στα πλαίσια της μείωσης των κενών οργανικών θέσεων που επιβλήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Δήμαρχοι δήλωσαν ποιες κενές οργανικές θέσεις προτείνουν να καταργηθούν και ποιές να παραμείνουν.

Μεταξύ των άλλων αστοχιών στην επιλογή αυτή, ο κ. Στεργίου δήλωσε την κατάργηση και των 30 θέσεων δημοτικής αστυνομίας!!!   Ενώ την ίδια στηγμή διατηρούσε κενές οργανικές θέσεις για 15 άτομα στις κατηγορίες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΔΕ και υποχρεωτικής εκπαίδευσης ΥΕ, τη στιγμή που γνωρίζει ότι για τις κατηγορίες αυτές απαγορεύονται οι προσλήψεις μέχρι 31/12/2016 και στην ουσία ο Δήμος δεν έχει ανάγκη για τόσες νέες θέσεις.

Για μια ακόμα φορά επισημαίνουμε ότι ο κ. Στεργίου λειτουργεί αλλοπρόσαλλα, χωρίς όραμα και σαφή κατεύθυνση για το μέλλον της πόλης μας, ενώ δείχνει και τη διοικητική του ανεπάρκεια και άγνοια.

Σε ότι μας αφορά, είναι για εμάς προτεραιότητα η δημιουργία δημοτικής αστυνομίας για την πόλη μας.   Αν ο κ. Στεργίου είχε αφήσει κάποιες κενές οργανικές θέσεις δημοτικής αστυνομίας, θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε προσωπικό σε αυτές από μετατάξεις.

Τώρα πρέπει να αναθεωρηθεί ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, να προβλέψει θέσεις δημοτικών αστυνομικών και στη συνέχεια να αναζητήσει ο Δήμος να καλύψει κάποιες θέσεις μέσω μετατάξεων.

Έτσι η πόλη θα μείνει χωρίς δημοτική αστυνομία για αρκετό καιρό από την απερισκεψία του κ. Στεργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.