Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Νέα παραπομπή Στεργίου στο πειθαρχικό. Αφορά την παράνομη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείουΗ αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής προχώρησε στην παραπομπή του κ. Στεργίου στο πειθαρχικό για την υπόθεση της παράνομης λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου μας.

Είχε προηγηθεί κοινή αναφορά για το θέμα από τους κ. Γραφάκο Μανώλη, Αντώνη Φειδοπιάστη και Λεωνίδα Λάζο.

Το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας δεν λειτουργούσε κάτω από τις διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος. Λειτουργούσε παράνομα, με αδιαφάνεια και τα πάντα τα χειριζόταν προσωπικά ο κ. Στεργίου και ο προσωπικός του μηχανισμός. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
  • Το παντοπωλείο δεν λειτουργούσε υπό την αιγίδα του Δήμου και της διαπαραταξιακής επιτροπής που προβλέπει η νομοθεσία.
  • Οι δωρεές των δωρητών στο κοινωνικό παντοπωλείο δεν καταγράφονταν ως δωρεές στο Δήμο με τη διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος, ώστε να είναι σε γνώση όλων τι έχει δωρίσει και ποιός στο κοινωνικό παντοπωλείο.
  • Υπήρχαν πολλές καταγγελίες ότι ελάμβαναν τρόφιμα άτομα εκτός Δήμου μας ή άτομα που δεν δικαιούνται, σε βάρος συμπολιτών μας που είχαν πραγματική ανάγκη.

Σε ότι μας αφορά, στηρίζουμε την προσπάθεια λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου, όμως είναι προφανές ότι αυτό πρέπει να λειτουργεί με νομιμότητα και απόλυτη διαφάνεια. Η νομοθεσία προβλέπει τον τρόπο λειτουργίας του, ο οποίος παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας προς τον κ. Στεργίου, δεν εφαρμόστηκε και ο κ. Στεργίου συνέχισε την παράνομη λειτουργία του με μοναδικό του στόχο την προσωπική του προβολή. 

Στο βωμό της προβολής του ο κ. Στεργίου εκμαυλίζει τους πολίτες και προσβάλει την προσωπικότητά τους, εκμεταλλευόμενος την οικονομική τους δυσχέρεια. Αυτό δεν είναι αποδεκτό και δεν θα συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.