Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ένταξη περιοχών της 3ης και 4ης γειτονιάς των Μελισσίων. Απόλυτη αδράνεια, άγνοια και ερασιτεχνισμοί από τη διοίκηση Στεργίου. Απόλυτη προτεραιότητα για εμάς η ένταξης της περιοχής στο σχέδιο

Η επέκταση του σχεδίου πόλης των Μελισσίων με την ένταξη στο σχέδιο τμημάτων της 3ης και 4ης γειτονιάς, συνολικής έκτασης 400 περίπου στεμμάτων, αποτελεί μια από τις πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις στη λειτουργία της πόλης.

Με τη συγκεκριμένη πολεοδομική παρέμβαση, ο Δήμος μεταξύ άλλων αποκτά χώρο για τη στέγαση 2ου Λυκείου, 3ου Γυμνασίου, 5ου Δημοτικού και 5ου Νηπιαγωγείου, χώρο για παιδικό σταθμό, χώρος για πολιτιστικές δραστηριότητες, κοινόχρηστους και ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, χώρους στάθμευσης κ.α., συνολικής έκτασης άνω των 25 στρεμμάτων.

Η διοίκησή μας στα Μελίσσια σε συνεργασία με το σύλλογο Πολεοδομικής Αναβάθμισης Μελισσίων που ασχολείται εδώ και χρόνια με ιδιαίτερη σοβαρότητα με το συγκεκριμένο ζήτημα, είχε προωθήσει σημαντικά την ένταξη στο σχέδιο πόλης των Μελισσίων, των περιοχών της 3ης και 4ης γειτονιάς. Μεταξύ άλλων, είχαν ξεπεράσει τα εμπόδια των γεωλογικών μελετών, της απόφαση του ΣτΕ μετά την πυρκαγιά του 2007, είχε ανατεθεί και υλοποιηθεί η απαιτούμενη πολεοδομική μελέτη, είχαν ληφθεί οι απαιτούμενες εγκρίσεις από το δασαρχείο και τις άλλες υπηρεσίες κ.α.

Η πολεοδομική μελέτη παραδόθηκε από τους μελετητές στο Δήμο το Φεβρουάριο του 2011 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Έκτοτε η διοίκηση Στεργίου άρχισε να καθυστερεί αδικαιολόγητα, ενώ ακούγονταν από τον κ. Στεργίου διάφορες ανακρίβειες, μέσα στα γνωστά για αυτόν ντελίρια λαϊκισμού και δημαγωγίας.

Αντί άμεσα η δημοτική αρχή να παραλάβει την πολεοδομική μελέτη, την παρέλαβε πέντε μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2011. Αντί άμεσα να ξεκινήσει τη διαδικασία ενστάσεων, την ολοκλήρωσε το Μάρτιο του 2012!! Και από τότε η απόλυτη αδράνεια, το απόλυτο τίποτε! Δεν κατάφεραν να φέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την εκδίκαση των ενστάσεων επί 15 μήνες. Μόλις 70 ενστάσεων τυπικού κυρίως χαρακτήρα, που θα μπορούσαν μέσα σε ένα μήνα να είχαν εκδικαστεί.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα φάνηκε για μια ακόμα φορά πόσο επικίνδυνος είναι ο κ. Στεργίου στα σημαντικά πολεοδομικά και δασικά θέματα της πόλης. Και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, αφού ο κ. Στεργίου είναι εκείνος που έχει αφήσει 15 χρόνια τώρα χωρίς Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο την Πεντέλη, τη μοναδική περιοχή στην Αττική!!
Ο κ. Στεργίου ξεκίνησε λέγοντας λαϊκισμούς του τύπου: "Δεν θα βάλω τις μεγάλες ιδιοκτησίες στο σχέδιο...". Αγνοώντας ότι οι μεγάλες ιδιοκτησίες είναι εκείνες που δίνουν τη μεγαλύτερη εισφορά σε γη, την οποία ο Δήμος μπορεί να χρησιμοποιήσει για κοινωνικές ανάγκες. Στο ερώτημα του Μανώλη Γραφάκου το 2011, που θα βρει αντίστοιχη γη, αν δεν εντάξει τις μεγάλες ιδιοκτησίες, ακόμα περιμένουμε τον κ. Στεργίου να απαντήσει. Η απάντηση φυσικά είναι απλή. Η περιοχή θα ενταχθεί στο σχέδιο σύμφωνα με την δική μας πολεοδομική μελέτη, χωρίς καμία ιδιαίτερη αλλαγή. Και οι μεγάλες ιδιοκτησίες προφανώς θα ενταχθούν στο σχέδιο σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Ευτυχώς όμως τον κ. Στεργίου οι πολίτες τον έχουν καταλάβει. Η παρουσία του πριν 10 μέρες στην ετήσια συνέλευση του Συλλόγου Πολεοδομικής Αναβάθμισης, ήταν θλιβερή. Για ακόμα μια φορά λαϊκιστής, εκτός πραγματικότητας, έφυγε από τη συνέλευση όταν άρχισαν τα δύσκολα...

Σε ότι μας αφορά, είμαστε απόλυτα σαφείς. Κατανοούμε ότι ο κ. Στεργίου δεν διαθέτει την πλειοψηφία να περάσει μόνος του θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλώνουμε ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας θα ψηφίσουν το θέμα. Αντίστοιχη θέση έχει και ο συνδυασμός του κ. Παπακωνσταντίνου, άρα όταν το θέμα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα εγκριθεί.

Δεδομένου ότι ο κ. Στεργίου δεν θα προλάβει να εντάξει την περιοχή στο σχέδιο πόλης κατά τη διάρκεια της θητείας του, δηλώνουμε ότι για εμάς αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την περιοχή των Μελισσίων. Με την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο, ένα νέο κεφάλαιο για την πόλη θα ξεκινήσει. Η πόλη θα αποκτήσει χώρους για σημαντικές υποδομές και η δημιουργία τους θα δώσει νέα προοπτική ανάπτυξης στην πόλη των Μελισσίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.