Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Θα επαναφέρουμε το τέλος στις τράπεζες και στις μεγάλες επιχειρήσεις που κατήργησε ο κ. Στεργίου

Ο κ. Στεργίου μου είχε υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, διότι είχα ανακοινώσει δημόσια την πολιτική μου άποψη ότι «χάρισε στις Τράπεζες και στις μεγάλες επιχειρήσεις 500.000 ευρώ το χρόνο», δεδομένου ότι ο κ. Στεργίου κατήργησε επί της ουσίας το τέλος των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, που η διοίκηση μας είχε επιβάλλει το έτος 2007 και εισέπραττε κατ' αυτό τον τρόπο 500.000 ευρώ το χρόνο μέχρι και το έτος 2010, όταν το κατήργησε ο κ. Στεργίου.

Στο δικαστήριο αθωώθηκα.

Αμέσως μετά σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο συνδυασμός μας, αναλύθηκε στους εκπροσώπους του τύπου το θέμα και υπήρξε η δημόσια δέσμευση του συνδυασμού μας, ότι θα επαναφέρουμε το τέλος στις τράπεζες και στις μεγάλες επιχειρήσεις προς οικονομικό όφελος του Δήμου Πεντέλης.

Συνοπτικά τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης έχουν ως εξής:

Ο κ. Στεργίου ανέλαβε το Δήμο την 01-01-2011 και στις 02-02-1011 έκανε εισήγηση για κατάργηση του τέλους με βάση: 1) το περί δικαίου αίσθημα!!!, 2) τις προεκλογικές του δεσμεύσεις!!!, 3) τις αγωγές των εταιριών Μουστάκα και Σκλαβενίτη.

Η υπ’ αριθμ. 161/2007 απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Μελισσίων που επέβαλε το τέλος, είχε ληφθεί ομόφωνα, δεν έχει και δεν μπορεί να ακυρωθεί και το μόνο που απαιτείται για την ενίσχυσή της είναι η ακριβέστερη παράθεση της ανταποδοτικότητας των έργων που θα γίνουν με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την επιβολή του τέλους.

Ο κ. Στεργίου με την κατάργηση του τέλους, εκτός από το γεγονός ότι απώλεσε έσοδα 500.000 ευρώ το χρόνο, έδωσε παράλληλα, με τη δημόσια συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο το Φεβρουάριο του 2011 επιχειρήματα στις δύο μεγάλες επιχειρήσεις που διεκδικούν να λάβουν πίσω τα χρήματά τους.

Σημειώνεται ότι στην απόφαση των τελών καθαριότητας για το έτος 2012, ο κ. Στεργίου έκανε επιπλέον μειώσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις, ύψους άλλες 500.000 ευρώ το χρόνο, με αποτέλεσμα με τις αποφάσεις του να τις ωφελήσει κατά 1.000.000 ετησίως, σε βάρος των πολιτών.

Σε ό,τι μας αφορά η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Οι Τράπεζες, τα super market και τα μεγάλα πολυκαταστήματα που επιβαρύνουν την ομαλή λειτουργία της πόλης μας, την κυκλοφορία και τη ρύπανση, οφείλουν και είναι νόμιμο, δίκαιο, ηθικό και λογικό να καταβάλλουν ένα τέλος.

Εμείς θα επιβάλλουμε εκ νέου το τέλος αυτό και θα διασφαλίσουμε για το Δήμο Πεντέλης τα επιπλέον έσοδα που απώλεσε η διοίκηση Στεργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.