Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ούτε το πρόβλημα των τεσσάρων υπεράριθμων νηπίων στο 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων δεν κατάφερε να λύσει η δημοτική αρχή του κ. Στεργίου!!! Παράλληλα έχει εγκαταλείψει όλες τις πολεοδομικές διαδικασίες για δημιουργία νέων σχολικών μονάδων που θα δώσουν μακροπρόθεσμη και οριστική λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην πόλη

Λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, άλλη μια απόδειξη της αδυναμίας της σημερινής διοίκησης του Δήμου να σταθεί αρωγός στην επίλυση απλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γονείς στα σχολεία του Δήμου μας.

Το 1ο νηπιαγωγείο Μελισσίων ήταν αυτό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το θέμα των υπεράριθμων νηπίων και πιο συγκεκριμένα το γεγονός ότι εγγράφηκαν 54 νήπια, ενώ οι θέσεις ήταν 50. Θέμα γνωστό και στη Διοίκηση του Δήμου από την 21η Ιουνίου, ημέρα λήξης των αιτήσεων για τις εγγραφές στο σχολείο. Με πρωτοβουλία των γονέων ζητήθηκε από το Δήμο ο συντονισμός μιας συνάντησης με τους υπεύθυνους της Α’βάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να λάβουν πλήρη γνώση της κατάστασης, να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να αποφευχθεί η διενέργεια κλήρωσης και η αναγκαστική μεταφορά των μικρών μαθητών σε άλλα νηπιαγωγεία του Δήμου, μόνο για τέσσερα νήπια.

Αποτέλεσμα μια άσκοπη και ανοργάνωτη συνάντηση παρουσία του Δημάρχου. Η ανεπαρκής παρουσίαση των αριθμητικών στοιχείων όλων των νηπιαγωγείων του Δήμου, αλλά και η σαφής άγνοια των υπεύθυνων του Δήμου, για τα πραγματικά δεδομένα του 1ου νηπιαγωγείου, ήταν αρκετά για να προκαλέσουν την αναστάτωση των γονέων.

Χθες 2/9, η αγανάκτηση των γονέων κορυφώθηκε. Καμία ενέργεια δεν είχε γίνει όλο αυτό το διάστημα, άλλωστε και γι’αυτό οι εκπρόσωποι του Δήμου δεν παρευρέθησαν στο χώρο του σχολείου!

Διερωτόμαστε λοιπόν πως είναι δυνατό ο Δήμος να μένει αμέτοχος σε τέτοιου είδους προβλήματα, πώς είναι δυνατό να μην προτείνει λύσεις, πώς είναι δυνατό να εξακολουθούν να υπάρχουν νήπια, για τα οποία δεν είναι ακόμα γνωστό, το αυτονόητο, το αν θα φοιτήσουν στο σχολείο της γειτονιάς τους!

Παράλληλα είναι λυπηρό ότι για την πόλη των Μελισσίων η σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει να επιδείξει σε πολεοδομικό επίπεδο το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. Το πρόβλημα των υπεράριθμων μαθητών θα εξακολουθεί να εντείνεται στο μέλλον και αντιμετωπίζεται με νέες σχολικές μονάδες. Όμως όλα τα θέματα που η διοίκηση του Μανώλη Γραφάκου είχε δρομολογήσει στα Μελίσσια για εξεύρεση χώρων για δημιουργία σχολικών υποδομών, όπως η αναθεώρηση σχεδίου των Μελισσίων και η ένταξη στο σχέδιο πόλεως περιοχών της 3ης και 4ης γειτονιάς, έχουν εγκαταλειφθεί τελείως, δείχνοντας για ακόμα μια φορά την τραγική ανεπάρκεια της σημερινής διοίκησης του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.