Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Αίτημα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου κατάθεσαν 11 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Πεντέλη στο Ύψος της, Πεντέλη εν Δράσει, Λαϊκή Συσπείρωση και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβολοι Τζουμάκας Κώστας, Λάζος Λεωνίδας και Λάζος Βασίλης, κατέθεσαν χθες Τρίτη αίτημα προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για σύγκληση του σώματος προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούν τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου (ΟΠΑΘ).
Το αίτημα που κατατέθηκε έχει ως εξής:
"Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πεντέλης, μετά από παρακολούθηση της δραστηριότητας του ΝΠΔΔ Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού  διαπιστώσαμε τα ακόλουθα:
α) Προβλήματα στις διαδικασίες διάθεσης των αθλητικών χώρων της πόλης που αποβαίνουν σε βάρος των αθλούμενων, κυρίως νέων συμπολιτών μας,
β) Απευθείας αναθέσεις και κατατμήσεις εργασιών, που δημιουργούν ερωτηματικά
γ) Ύπαρξη οφειλών του ΟΠΑΘ που ξεπερνούν τις 180.000 ευρώ.
δ) Μη χορήγηση από το Δήμο στοιχείων που ζητούν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Τέλος η τελευταία εξέλιξη με τη διενέργεια ελέγχου των οικονομικών στοιχείων του ΟΠΑΘ από Ορκωτό Ελεγκτή, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει η στοιχειώδης οργάνωση που απαιτείται για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Οργανισμού.
Κατόπιν των ανωτέρω, αιτούμεθα τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, σύμφωνα με την παρ. 2 του αρ. 67 του Ν. 3852/2010, προκείμενου σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. να συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν την οικονομική διαχείριση και την εν γένει λειτουργία του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις που θα αποτρέψουν στο εξής τέτοιου είδους λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.