Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Επτά συμπολίτες μας που είχαν κατά το παρελθόν θέσει υποψηφιότητα με άλλες δημοτικές παρατάξεις, δηλώνουν την υποστήριξη τους και τη συμμετοχή τους στη νέα μεγάλη δημοτική κίνηση που δημιουργούμε

Επτά Μελισσιώτες συμπολίτες μας που κατά το πρόσφατο παρελθόν είχαν συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές με άλλες δημοτικές παρατάξεις, συμμετέχουν πλέον ενεργά στις δραστηριότητες της νέας δημοτικής κίνησης που δημιουργούμε.
Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους.
Η σταδιακή συμμετοχή συμπολιτών μας που είτε ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά, είτε έχουν ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν, δίνει σταδιακά τη δύναμη και τη δυναμική που χρειάζεται η νέα δημοτική μας κίνηση. Μια κίνηση που είναι ανοικτή σε συμπολίτες μας που θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά στα κοινά της πόλης μας προκειμένου να αλλάξουμε το σημερινό τέλμα και να δώσουμε λύσεις και αποτελέσματα στα πραγματικά μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και την τοπική κοινωνία.
Το κείμενο των συμπολιτών μας έχει ως εξής:
"Οκτώβριος 2013
Με ΣΥΝΘΕΣΗ απόψεων και δυνάμεων μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα προς όφελος της πόλης και των δημοτών
Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Μανώλη Γραφάκου και των συνεργατών του για τη δημιουργία μιας μεγάλης δημοτικής παράταξης που σήμερα αποτελεί την καλύτερη λύση για το Δήμο μας
Η τοπική αυτοδιοίκηση ανέκαθεν επηρέαζε και σήμερα επηρεάζει ακόμα περισσότερο τη ζωή των πολιτών. Μετά την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης έχει αποκτήσει δυνατότητες, που αν τις ασκήσει σωστά, μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα και στις συνθήκες διαβίωσης στην πόλη.
Όλοι εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο έχουμε κατά το παρελθόν ασχοληθεί με τα κοινά του Δήμου μας.
Γνωρίζουμε τις δυνατότητες που υπήρχαν τότε και είμαστε σε θέση σήμερα να αξιολογήσουμε ότι η ευκαιρία που δίνεται στις τοπικές κοινωνίες να διαχειριστούν οι ίδιες "τα του οίκου τους", δεν πρέπει να χαθεί.
Δυστυχώς σήμερα στο Δήμο μας η ευκαιρία αυτή χάθηκε
Η διοίκηση Στεργίου απέτυχε. Έχασε συνολικά το στοίχημα του σχεδίου Καλλικράτης και χάνει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται τη μια μετά την άλλη.
Δεν έχει αντλήσει από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους ούτε ένα ευρώ για έργα και παρεμβάσεις στην πόλη, η ανεπάρκειά της είναι εμφανής, ενώ τα σημάδια κόπωσής της και αποσύνθεσής της είναι ήδη ορατά στους πολίτες.
Το μόνο που κάνει είναι να αναλώνεται σε κινήσεις εντυπωσιασμού χωρίς ουσία και να λασπολογεί χωρίς όριο.
Σε 13 μήνες η κατάσταση στην πόλη επιβάλλεται να αλλάξει.
Η πόλη δεν αντέχει άλλη μια πενταετία αδράνειας και οπισθοδρόμησης.
Πρέπει να αναδείξουμε μια νέα δημοτική αρχή.
Όλοι εμείς που έχουμε δραστηριοποιηθεί κατά το παρελθόν στα κοινά της πόλης μας, αντιλαμβανόμαστε ότι πλέον οι απαιτήσεις της κοινωνίας και οι μεγάλες δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης επιβάλουν ΣΥΝΘΕΣΗ απόψεων, δυνάμεων και προσώπων.

Σήμερα όλα δείχνουν ότι η νέα μεγάλη δημοτική παράταξη που δημιουργείται από τον πρώην Δήμαρχο Μελισσίων Μανώλη Γραφάκο, μαζί με στελέχη από όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, μπορεί να αποτελέσει μια σοβαρή προοπτική, μια σοβαρή ελπίδα για βελτίωση της καθημερινότητας και των υποδομών της πόλης μας. Το νέο μεγάλο αυτοδιοικητικό σχήμα που δημιουργείται εκτιμούμε ότι αποτελεί σήμερα την πλέον αξιόπιστη πρόταση για την πόλη μας.
Το ανοικτό ειλικρινές κάλεσμα που οι πρωτεργάτες αυτής της νέας κίνησης έχουν απευθύνει σε πολίτες και αιρετούς δεν πρέπει να χαθεί. Το εγχείρημα μπορεί και πρέπει να πετύχει.

Η προσπάθεια αυτή ήδη φέρνει νέα πρόσωπα στα κοινά της πόλης, όπως έγινε με 30 νέους συμπολίτες μας που δήλωσαν πρόσφατα ότι θα ασχοληθούν για πρώτη φορά με τις δημοτικές υποθέσεις. Το μήνυμα που έστειλαν είναι ελπιδοφόρο.
Ο αγώνας για καλύτερους όρους ζωής στην πόλη μας, είναι κοινός, δεν περισσεύει κανείς που με ανιδιοτέλεια θέλει να προσφέρει για τον τόπο του.
Όλοι εμείς, συμμετείχαμε στις τελευταίες εκλογές, είτε ως υποψήφιοι, είτε στηρίζοντας κάποια από τις δημοτικές παρατάξεις, πλην αυτής του Μανώλη Γραφάκου.
Σήμερα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι τα προβλήματα και οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι τόσα πολλά που υπερβαίνουν τους παλαιούς παραδοσιακούς μηχανισμούς
Αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα που μας έγινε και από σήμερα δηλώνουμε ότι στηρίζουμε ενεργά τη νέα αυτή προσπάθεια.
Θέλουμε να δηλώσουμε ότι στο εξής θα συμμετέχουμε στις δραστηριότητες της νέας δημοτικής κίνηση.
Καλούμε και άλλους συμπολίτες μας να πράξουν το ίδιο.
Καλούμε και όλους όσους  θέλουν αυτή την αλλαγή, αλλά αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα το εγχείρημα αυτό.
Θέλουμε να τους πούμε, με την εμπειρία του παρελθόντος, ότι στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται.
Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά.
 
Αλατάς Θεμιστοκλής, Οικονομολόγος
Λαζαρίδης Βασίλης, Σκηνοθέτης
Νάστας Δημήτριος, Καθηγητής μέσης εκπαίδευσης
Πενταγιώτη Νατάσα, Ιδ. Υπάλληλος
Πετράκη Μαρία, Δημόσιος Υπάλληλος
Ροσταδάκης Γιάννης, Ιδ. Υπάλληλος
Τσεμπέρα Άγαθα, Μηχανικός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.