Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Άχρηστη, ανίκανη και επικίνδυνη σε όλους τους τομείς η διοίκηση Στεργίου. Θύμα της ανικανότητάς της, αυτή τη φορά οι οικογένειες με τρία παιδιά που καλούνται να πληρώσουν διπλάσια δημοτικά τέλη!!

Προ μηνών η διοίκηση Στεργίου έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Σωστή πρόταση στη φιλοσοφία της, πλην όμως μη νόμιμη με βάση τη νομοθεσία της επιβολής των τελών καθαριότητας.

Στο δημοτικό συμβούλιο είχαμε επισημάνει ότι η πρόταση της διοίκησης πάσχει νομικά και ότι πιθανά να είχε πρόβλημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η διοίκηση όμως μας διαβεβαίωσε ότι είχε συνεννοηθεί για το θέμα. Τους πιστέψαμε.

Λίγες μέρες μετά, η απόφαση ακυρώθηκε!!

Εδώ λοιπόν ξεκινά το μεγαλείο της ανοησίας και της ανικανότητας της διοίκησης Στεργίου. Αντί να μην εφαρμόσουν μόνο τις νέες προτάσεις που έκαναν και αφορούσαν τις οικογένειες μόνο με χαμηλό εισόδημα, έκριναν σκόπιμο να μην εφαρμόσουν και την πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% στις τρίτεκνες οικογένειες, που ίσχυε στα Μελίσσια από τη δική μας δημοτική αρχή.

Αποτέλεσμα; Οι οικογένειες με τρία παιδιά που επί έξι και πλέον χρόνια πλήρωναν μόνο το 50% των τελών καθαριότητας στα Μελίσσια, πλέον πληρώνουν το 100%, άρα διπλασιάζονται τα δημοτικά τέλη σε αυτούς!!

Αυτό το γεγονός προστίθεται σε μια σειρά ανοησιών που έχει κάνει η σημερινή δημοτική αρχή και μας αναγκάζει να επισημάνουμε για μια ακόμα φορά ότι η διοίκηση Στεργίου είναι παντελώς ανίκανη και επικίνδυνη για το Δήμο και τους δημότες.

Σε ότι μας αφορά δεσμευόμαστε ότι θα επαναφέρουμε στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού την έκπτωση του 50% για τις οικογένειες με τρία παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.