Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Συγκάλυψη των θεμάτων του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑΘ) από τη διοίκηση Στεργίου. Προσπαθούν να κρύψουν κατατμήσεις και απευθείας αναθέσεις 600.000 ευρώ

Οι δημοτικές κινήσεις Πεντέλη στο Ύψος της, Πεντέλη Εν δράσει, Λαϊκή Συσπείρωση και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Λεωνίδας Λάζος, Τζουμάκας Κώστας και Βασίλης Λάζος προκάλεσαν δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθούν θέματα του ΟΠΑΘ.
Τα θέματα ήταν αρκετά σοβαρά, δεδομένου ότι η λειτουργία του ΟΠΑΘ με κατατμήσεις εργασιών και απευθείας αναθέσεις, δημιουργεί ερωτηματικά. Ερωτηματικά που αυξήθηκαν μετά την προσπάθεια της διοίκησης να φέρει τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του ΟΠΑΘ από Ορκωτό Ελεγκτή που του είχε αφαιρεθεί η άδεια!!
Παρά του ότι το θέμα ήταν σοβαρό, οι υπογράφοντες έκριναν ότι η ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ακόμα σοβαρότερο ζήτημα. Έτσι στη συνεδρίαση που είχε προκληθεί για το θέμα του ΟΠΑΘ, τέθηκε από εμάς η συνεχιζόμενη τραμπούκικη συμπεριφορά εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, συγκεκριμένου υποστηρικτή του κ. Στεργίου, συμπεριφορά που οδήγησε στην παραίτηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Καλλιανιώτη.
Αντί το Δημοτικό Συμβούλιο να διακοπεί όπως προβλέπεται, το δίδυμο Στεργίου - Μπουσίου, χτύπησε ξανά. Με προτροπή τους, οι εναπομείναντες σύμβουλοι χωρίς ίχνος θεσμικής και δημοκρατικής ευαισθησίας, μετά την αποχώρηση όλων των δημοτικών παρατάξεων  της αντιπολίτευσης και των έξι ανεξάρτητων συμβούλων, συνέχισαν τη μονοπαραταξιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταψηφίζοντας την εισήγηση της αντιπολίτευσης, την οποία δεν γνώριζαν!!! Αποφάσισαν δηλαδή να συγκαλύψουν τα όσα γίνονται στον ΟΠΑΘ.
Το μόνο που γνωρίζουν καλά είναι να συγκαλύπτουν.
Σε ότι μας αφορά και επειδή στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, το θέμα του ΟΠΑΘ θα το ξαναφέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και παράλληλα θα ακούσουμε την άποψη του κ. Στεργίου. Να στείλουμε δηλαδή τα ευρήματα που υπάρχουν, στον Εισαγγελέα και στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.