Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Συνεχίζει να παρανομεί η διοίκηση Στεργίου

Η διοίκηση Στεργίου δεν ολοκλήρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο που προκάλεσε η αντιπολίτευση, για την ανάκληση της αίτησης περιβαλλοντικής αδειοδότησης της μονάδας αεριοποίησης απορριμμάτων. Το διέκοψε σκόπιμα χωρίς να πάρει απόφαση και αρνείται να το συνεχίσει.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της 8/4/2014, ζητήσαμε να ολοκληρωθεί το προηγούμενο συμβούλιο, ώστε απρόσκοπτα και νόμιμα να ξεκινήσει το νέο.

Η διοίκηση Στεργίου αρνήθηκε.

Οι εννέα δημοτικοί σύμβουλοι της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ δεν συμμετείχαν στο παράνομo Δημοτικό Συμβούλιο, κατέθεσαν το ακόλουθο κείμενο και αποχώρησαν:


«Μελίσσια 8 Απριλίου 2014

ΠΡΟΣ την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 31/3/2014, διεκόπη παράνομα από την πρόεδρό του, χωρίς να λάβει απόφαση σχετικά με το αίτημα 14 συμβούλων της αντιπολίτευσης για λήψη απόφασης για την ανάκληση της αίτησης που έκανε ο Δήμος στο ΥΠΕΚΑ σχετικά με την έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων μονάδας αεριοποίησης απορριμμάτων στο Πεντελικό.

Αντί αυτού, διαβάσαμε σε απόλυτα ελεγχόμενο από τον κ. Στεργίου έντυπο, ένα έγγραφο παρωδία που υπογράφεται από υπηρεσιακό παράγοντα και αφήνει ανοικτό στο μέλλον το ενδεχόμενο ο Δήμος να ακολουθήσει άλλη παρεμφερή με το εργοστάσιο μέθοδο για την διαχείριση των απορριμμάτων του.

Επανήλθαμε με το από 2/4/2014 αίτημά μας και ζητήσαμε να συνεχιστεί το Δημοτικό Συμβούλιο της 31/3/2014 και να λάβει απόφαση, όπως οφείλει.

Με έκπληξη όμως λάβαμε από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου πρόσκληση για σύγκληση του σώματος στις 8/4/2014, ΧΩΡΙΣ να έχει ολοκληρωθεί η προηγούμενη συνεδρίαση της 31/3/2014.

Είναι προφανές ότι η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την 8/4/2014, είναι τελείως παράνομη, άκυρη και οι όποιες "αποφάσεις" λάβει θα είναι μη νόμιμες και άκυρες.

Επιπρόσθετα και ειδικά για το ζήτημα της εκδίκασης των ενστάσεων για την ένταξη στο σχέδιο πόλης περιοχών της 3ης και 4ης γειτονιάς των Μελισσίων, προκαλεί εύλογη απορία για τη σκοπιμότητα που ένα θέμα που το κωλυσιεργεί ο κ. Στεργίου επί τρία χρόνια, εισάγεται για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μόλις 10 μέρες πριν την ουσιαστική λήξη της θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Μάλιστα το θέμα έρχεται στο Δ.Σ. με τέτοια προχειρότητα που εγείρει ζητήματα ακυρότητας της διαδικασίας διότι οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν ειδοποιηθεί με νόμιμο τρόπο παρά με SMS!!. Παράλληλα η κοροϊδία προς τους πολίτες συνεχίζεται. 

Έτσι κι αλλιώς, αφού εξεταστούν οι ενστάσεις από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμος δεν μπορεί να στείλει τον φάκελλο της ένταξης της περιοχής στο ΥΠΕΚΑ, οφείλει να κάνει από την προβλεπομένη από τη διαδικασία 2η ανάρτηση και εκ νέου εκδίκαση των ενστάσεων. Εκ των πραγμάτων, αυτές τις διαδικασίες θα τις χειριστεί η επόμενη δημοτική αρχή.

 Με άλλα λόγια η διαδικασία δεν ολοκληρώνεται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε ο φάκελος του θέματος να προωθηθεί όπως προβλέπεται στο ΥΠΕΚΑ για τις υπόλοιπες ενέργειές του, αλλά θα πρέπει ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει το θέμα.

Γιατί λοιπόν η διοίκηση καθυστέρησε 2,5 χρόνια να φέρει το σοβαρό αυτό θέμα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί σήμερα να προωθηθεί η μελέτη στο ΥΠΕΚΑ;

Αν ο κ. Στεργίου πραγματικά επιθυμεί να γίνει συζήτηση και εκδίκαση των ενστάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο, ένα και μόνο δρόμο έχει. Να ολοκληρωθεί ομαλά το δημοτικό συμβούλιο της 31/3/2014 που διεκόπη παράνομα και να ξεκινήσει νόμιμα το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε αυτή τη διαδικασία θα συμμετέχουμε παραγωγικά, όπως κάναμε με εκπροσώπους μας σε μόλις τρεις 2ωρες συνεδριάσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής και σύμφωνα με τη θετική ψήφο το εκπροσώπου μας στη σχετική συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Τέλος διευκρινίζουμε για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και παραπληροφόρηση, ότι επειδή θεωρούμε το θέμα αυτό από τα πιο σοβαρά θέματα της πόλης και θέλοντας να μην καθυστερήσει υπαιτιότητά μας, σας γνωρίζουμε τη θέση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ επί της ουσίας. Αποδεχόμαστε πλήρως την εισήγηση της υπηρεσίας όπως διαμορφώθηκε από τις συνεδριάσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής. 

Παρακαλώ για την ανάγνωση του παρόντος και την κατάθεσή του στα πρακτικά.

Για τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
Ο επικεφαλής 
Μανώλης Γραφάκος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.