Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η διοίκηση Στεργίου ανοίγει ζήτημα για τη λειτουργία καταστημάτων με οχλούσες χρήσεις στην αμιγή κατοικία. Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ θα ακυρώσει την απόφαση αυτή και θα θωρακίσει θεσμικά και οριστικά τις ήπιες χρήσεις στην αμιγή κατοικία

Η απόφαση της διοίκησης Στεργίου να ανοίξει παράθυρο για τη δημιουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (κουρεία, κομμωτήρια) στην περιοχή αμιγούς κατοικίας, μας βρίσκει τελείως αντίθετους.

Η απόφαση αυτή θα αποτελέσει κερκόπορτα για να ανοίξουν από κάποιους ενδιαφερόμενους καταστήματα με οχλούσες χρήσεις στην περιοχή αμιγούς κατοικίας.
Δεν σχολιάζουμε την περιβαλλοντική ευαισθησία της διοίκησης Στεργίου. Αυτή είναι γνωστή από την γνωστή υπόθεση των φωτοβολταϊκών. Ούτε, σχολιάζουμε τα επιτεύγματα της διοίκησης στα ζητήματα της πολεοδομικής οργάνωσης της πόλης. Αυτά είναι επίσης γνωστά. Σταμάτησε τη διαδικασία αναθεώρησης σχεδίου των Μελισσίων, δεν προχώρησε καμία πράξη αναλογισμού, σταμάτησε τις εντάξεις περιοχών στο σχέδιο πόλης στα Μελίσσια και στη Νέα Πεντέλη.

Δηλώνουμε ότι η απόφαση αυτή δεν θα περάσει. Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ θα την προσβάλει και ως δημοτική αρχή θα την καταργήσει.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ έχει ξεκάθαρο στόχο στην πολεοδομική οργάνωσης της πόλης. Απόλυτη προστασία της αμιγούς κατοικίας και ηπιότερες από ότι σήμερα χρήσεις στη γενική κατοικία και στο πολεοδομικό κέντρο της πόλης.

Η αναθεώρηση σχεδίου των Μελισσίων που θα προχωρήσουμε, μαζί με την αναθεώρηση σχεδίου στη Νέα Πεντέλη, θα μας επιτρέψει να θωρακίσουμε θεσμικά και οριστικά τα θέματα αυτά και να διασφαλίσουμε αποτελεσματικά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Σε λίγες εβδομάδες οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε εκείνους που θα προστατέψουν την καθημερινότητά τους, που θα προχωρήσουν τον πολεοδομικό σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της πόλης και σε εκείνους που θα θέσουν σε κίνδυνο την ποιότητα ζωής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.