Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Ενημέρωση για το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ. Διαπιστώνω ότι υπάρχει πλέον βούληση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για παραμονή του Νοσοκομείου ως Γενικού εντός κύκλου εφημεριώνΣήμερα ή αύριο θα τεθούν σε κινητικότητα περίπου 300 εργαζόμενοι από το Αμαλία Φλέμιγκ. Θα μετακινηθούν κυρίως προς το Σισμανόγλειο, το Παίδων Πεντέλης και το Νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι.

Σύμφωνα με δέσμευση  της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου η κινητικότητα θα έχει ολοκληρωθεί σε 15 μέρες, ώστε οι υπάλληλοι να μην χάσουν τη δουλειά τους και να βρεθούν έγκαιρα στις νέες οργανικές τους θέσεις. Μένει φυσικά αυτό να αποδειχθεί. 

Δεδομένου ότι Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης θα είναι ένα ενιαίο Νομικό Πρόσωπο, οι εργαζόμενοι σε αυτό θα εργάζονται στο χώρο που θα προκύπτει με απόφαση της ΔΥΠΕ και της διοίκησης του Νοσοκομείου, συνεπώς αρκετοί από αυτούς θα ξαναεπιστρέψουν στο σημερινό χώρο εργασίας τους, το Αμαλία Φλέμιγκ.

Συνεπώς η κινητικότητα πρέπει να αποσυνδεθεί με τη λειτουργία του Νοσοκομείου, δεδομένου ότι όσοι είναι απαραίτητη για την λειτουργία του, θα εργάζονται σε αυτό, παρόλο που μετά την κινητικότητα θα υπάγονται διοικητικά στο Σισμανόγλειο.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του Αμαλία Φλέμιγκ.
Πιστεύω ότι το Νοσοκομείο πρέπει να παραμείνει ως γενικό νοσοκομείο, εντός μάλιστα του κύκλου των εφημεριών, ώστε να εξυπηρετεί όπως σήμερα, τους κατοίκους όλης της βόρειας Αττικής.
Για να είναι αυτό δυνατό, το νοσοκομείο πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον συγκεκριμένες κλινικές και εργαστήρια.

Παρά το ότι δεν είναι ευθύνη μου, με τη βοήθεια των γνώσεών μου από την προηγούμενη προϋπηρεσία μου στο χώρο της υγείας, καθώς και με τη βοήθεια παραγόντων του Αμαλία Φλέμιγκ και του Σισμανογλείου, κατάθεσα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, συγκεκριμένη πρόταση λειτουργίας κλινικών και εργαστηρίων του Αμαλία Φλέμιγκ, ώστε αυτό να παραμείνει ως γενικό νοσοκομείο εντός του κύκλου των εφημεριών. Με την πρόταση αυτή αποδείκνυα τεχνοκρατικά ότι το αίτημα παραμονής του νοσοκομείου ως γενικού νοσοκομείου, ήταν εφικτό. Γνωρίζω μάλιστα ότι έχει κατατεθεί και άλλη ανάλογη πρόταση επαρκώς τεκμηριωμένη στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. 

Μετά από 10 περίπου μέρες, συνεχών, καθημερινών επικοινωνιών και συναντήσεων, διαπιστώνω ότι πλέον υπάρχει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η βούληση να εξακολουθεί να λειτουργεί το Αμαλία Φλέμιγκ ως Γενικό Νοσοκομείο εντός κύκλου εφημεριών, έχοντας για αυτό την απαραίτητη υποδομή σε κλινικές, σε ανθρώπινο δυναμικό και σε εξοπλισμό.

Μάλιστα νομίζω ότι η ενίσχυση του νοσοκομείου με την μονάδα αποκατάστασης που είναι ιδιαίτερα απαραίτητη στην περιοχή μας, θα το καταστήσει ακόμα περισσότερο χρήσιμο το νοσοκομείο για την τοπική μας κοινωνία.

Σήμερα είμαι περισσότερο αισιόδοξος από ότι μερικές μέρες πριν, όμως ακόμα το ζήτημα δεν έχει διευθετηθεί οριστικά. Μέχρι οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.