Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Εντυπωσιακή συμμετοχή των πολιτών στην ενημερωτική εκδήλωση της νέας δημοτικής μας κίνησης. Μανώλης Γραφάκος: Ο κ. Στεργίου έχει την αποκλειστική ευθύνη για την πολύ κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου διότι μείωσε κατά 1.000.000 ευρώ το χρόνο τα τέλη σε τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η νέα δημοτική μας κίνηση με θέμα "Πεπραγμένα δημοτικής αρχής -Πρωτοβουλίες και προοπτική της δημοτικής μας κίνησης".
Στην ομιλία μου ο Μανώλης Γραφάκος επεσήμανα την ανυπαρξία της διοίκησης Στεργίου σε όλους τους τομείς, χαρακτηρίζοντας την τετραετία σαν χαμένη τετραετία.
Μεταξύ άλλων σημείωσα ότι:


  • Δεν προχώρησαν οι εντάξεις στο σχέδιο πόλεως, περιοχών στα Μελίσσια και στη Νέα Πεντέλη.


  • Δεν προχώρησε ούτε μια πράξη αναλογισμού για απόκτηση γης ή διάνοιξη οδών.


  • Δεν προχώρησε η αναθεώρηση σχέδιο στα Μελίσσια και δεν έγινε τίποτε με τη σύνταξη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στην Πεντέλη.


  • Δεν έγινε κανένα έργο στο Δήμο, δεν αντλήθηκε ούτε ένα ευρώ από προγράμματα ΕΣΠΑ για έργα και υποδομές, δεν κατατέθηκαν σε πολλές περιπτώσεις προτάσεις για χρηματοδότηση υποδομών με αποτέλεσμα ο Δήμος να έχει χάσει πολλές ευκαιρίες.


  • Δεν προχώρησαν έργα που είχαν ήδη δρομολογηθεί, όπως η ανάπλαση της παραρεμάτιας περιοχής Σισμανογλείου, έργα στα σχολεία των Μελισσίων κ.α.


  • Έκλεισαν δομές όπως το δημοτικό ιατρείο, το θερινό σινεμά, το ΚΕΠ στα Άνω Μελίσσια, υπολειτουργούν τα πολιτιστικά κέντρα σε Μελίσσια και Νέα Πεντέλη, το ΚΑΠΗ Μελισσίων, υπάρχει αύξηση τιμών στο κολυμβητήριο κ.α.
Παράλληλα, με στοιχεία απέδειξα τα εξής:


  • Η διοίκηση Στεργίου έφερε σε οικονομικό αδιέξοδο το Δήμο διότι κατήργησε το τέλος των μεγάλων επιχειρήσεων και μείωσε τα τέλη σε Τράπεζες και super market, χάνοντας έτσι 1.000.000 το χρόνο, πράξη που είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου.


  • Αποτέλεσμα είναι, ενώ το 2011 δεν υπήρχε έλλειμμα στην ετήσια οικονομική λειτουργία του Δήμου, να υπάρχει έλλειμμα στον ισολογισμό του Δήμο κατά 470.000 ευρώ το 2012, έλλειμμα που αυξάνεται το 2013.


  • Έχουν δημιουργηθεί νέες υποχρεώσεις του Δήμου από τη διοίκηση Στεργίου πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ.


  • Έχουν μειωθεί σε επικίνδυνα επίπεδα τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, τα οποία ανέρχονταν σε 400.000 ευρώ στις 31/12/2013, όταν στις 31/12/2011 ήταν 1.868.000 ευρώ και στις 31/12/2012 ήταν 690.000 ευρώ.


  • Δεν υπάρχουν στα ταμειακά διαθέσιμα ποσά 1.380.000 ευρώ από το τέλος 0,50 και από τη ΣΑΤΑ.
Τελειώνοντας την ομιλία μου τόνισα ότι στο εξής δεν θα ασχοληθεί η νέα δημοτική κίνηση που δημιουργείται με τον κ. Στεργίου και τα πεπραγμένα του. Θα προχωρήσουμε μπροστά καταρτίζοντας τις θέσεις και το πρόγραμμα του νέου συνδυασμού, ο οποίος θα έχει ανακοινωθεί μέχρι την 15/12/2013.


Δείτε video από την Εκδήλωση
Δείτε την Παρουσίαση μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.