Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης το Σχέδιο Οικονομικής Υποστήριξης του Δήμου και η δυνατότητα δανεισμού του μέχρι ποσού 3,89 εκατ. ευρώ για αποπληρωμή χρεών μέχρι 31/12/2011. Υπευθυνότητα στο Δήμο Μεταμόρφωσης, ρεβανσισμός και εμπάθεια στο Δήμο Πεντέλης


Την Παρασκευή 3 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης ενέκρινε το Σχέδιο Οικονομικής Υποστήριξης που είναι απαραίτητο να συνταχθεί προκειμένου ο Δήμος να μπορεί να δανειοδοτηθεί μόνο για την αποπληρωμή χρεών του, που έχουν δημιουργηθεί μέχρι 31/12/2011.
Θέλω να επισημάνω την υπευθυνότητα με τον οποία ο Δήμαρχος Μιλτιάδης Καρπέτας έχει χειριστεί το ζήτημα των υποχρεώσεων του Δήμου που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου. Αυτές ανέρχονταν στις 31/12/2010 σε 15 εκατ. ευρώ σε τράπεζες και σε 6,88 εκατ. σε προμηθευτές (χωρίς προμηθευτές των νομικών προσώπων).

Στις 31/12/2011 οι υποχρεώσεις του Δήμου στις Τράπεζες είχαν μειωθεί σε 13,43 εκατ. ευρώ και σε προμηθευτές σε 5,7 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των προμηθευτών των νομικών προσώπων, ενώ στις 31/7/2012 οι υποχρεώσεις του Δήμου και των παλαιών του νομικών προσώπων σε προμηθευτές ανέρχονταν περίπου σε 4,35 εκατ. ευρώ.
Τα στοιχεία δείχνουν τη σοβαρότητα της οικονομικής διαχείρισης του Δήμου. Και παρά το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις σε προμηθευτές ανέρχονται σήμερα σε 4,35 εκατ. ευρώ, το δάνειο που ζητά να λάβει ο Δήμος είναι μέχρι 3,89 εκατ. ευρώ, όπου μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται και 0,58 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις απαλλοτριώσεων ακινήτων που είχαν δημιουργηθεί μέχρι 31/12/2011, αλλά δεν εμπεριέχονταν στις λογιστικές υποχρεώσεις του Δήμου. Επιπλέον ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η διοίκηση του Δήμου Μεταμόρφωσης έχει κάνει προγραμματισμό να πληρώσει και ποσό 0,57 εκατ. ευρώ σε υποχρεώσεις προμηθευτών της 31/12/2011 από δικούς της πόρους και όχι από δάνειο!

Ήταν η πρώτη φορά που παρευρισκόμουν στο Δημοτικό Συμβούλιο με την ιδιότητά του Γεν. Γραμματέα του Δήμου. Μου έκανε εντύπωση το υψηλό επίπεδο της συζήτησης.
Ο Δήμαρχος Μιλτιάδης Καρπέτας, αντιλαμβανόμενος πλήρως το ρόλο του που είναι να ενώνει και όχι να διχάζει, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο παρελθόν. Με τη στάση του δείχνει ότι σέβεται το αξιόλογο έργο που επιτέλεσε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Μεταμόρφωσης και ο ίδιος συνεχίζει το δικό του. Η συμπεριφορά αυτή δημιουργεί κλίμα συναίνεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, κλίμα που ενισχύεται και από την υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης.

Αποτέλεσμα είναι το αίτημα του Δήμου Μεταμόρφωσης για δανεισμό να εγκριθεί και από τη Δημοτική Αρχή και από τη μείζονα αντιπολίτευση, οι δε διαφορετικές απόψεις που ακούστηκαν κινήθηκαν σε πλαίσια ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού.

Η εικόνα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα στο Δήμο Πεντέλης.
Εκεί που ο Στεργίου λέει ότι "εγώ δεν πληρώνω του παλαιούς προμηθευτές του Δήμου Μελισσίων", οι οποίοι φυσικά κάνουν αγωγές βλέποντας τη συμπεριφορά αυτή και παραμένουν απλήρωτοι για αρκετό καιρό.

Εκεί που ο Στεργίου αλόγιστα ζητά δάνειο 8.000.000 ευρώ για να πληρώσει υποχρεώσεις σε προμηθευτές και των τριών Δήμων, που όμως είναι κάτω από 4.500.000 ευρώ!!

Εκεί που ο Στεργίου με την απαράδεκτη συμπεριφορά του, κάνει ότι μπορεί να απαξιώσει το σημαντικό έργο που εγώ και οι συνεργάτες μου κάναμε στα Μελίσσια, παραπληροφορεί τον κόσμο, λέει ψέματα και βάζει τα παπαγαλάκια του να κάνουν το ίδιο.

Εκεί που ο ρεβανσισμός και η εμπάθεια του Στεργίου μεγαλώνουν καθημερινά διότι αντιλαμβάνεται ότι οι πολίτες των Μελισσίων συγκρίνουν το πλούσιο έργο μας με το ανύπαρκτο δικό του.

Εκεί που το μίσος του Στεργίου για το πρόσωπό μου λαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά εμμονής και ο ίδιος λειτουργεί συνειδητά με στόχο να μου προξενήσει την οποιαδήποτε μορφής βλάβη σε προσωπικό επίπεδο.
Εκεί που κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαξιώνει την τοπική αυτοδιοίκηση στα μάτια των πολιτών.
Δεν πειράζει.. 19 μήνες τους έμειναν.
Προσωπικά εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αγνοώ το Στεργίου και ο συνδυασμός μας δεν συμμετέχει, ούτε απαντά, σε άγονες αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Προσωπικά θα συνεχίσω πιο έντονα να εργάζομαι σε δύο κατευθύνσεις:
1) Να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Δημάρχου Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδη Καρπέτα και να συμβάλλω με τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου και τη δουλειά μου, να προσφέρει ο Δήμος Μεταμόρφωσης καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες του.

2) Μαζί με τα ικανά στελέχη του συνδυασμού μας ήδη ξεκινήσαμε να διαμορφώνουμε το σχέδιό μας για το Δήμο Πεντέλης, ένα σχέδιο άμεσα εφαρμόσιμο που θα επιδιώξουμε να έχει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση τόσο με την τοπική κοινωνία, όσο και με το αξιόλογο πολιτικό δυναμικό που υπάρχει στην πόλη μας και αντιλαμβάνεται ότι η παρουσία του Στεργίου υποβαθμίζει το Δήμο μας σε όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.