Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Κοινή καταδίκη και καταγγελία των συνδυασμών "Η Πεντέλη στο Ύψος της", "Ανθρώπινη Πολιτεία", "Πεντέλη εν δράσει" και του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Λάζου Βασίλη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Αντιδημάρχου κ. Κοντουλάκου Ελευθέριου απέναντι στο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Λάζο Λεωνίδα

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10/12/2012, ήταν ακόμα μια συνεδρίαση που σημαδεύτηκε από ασχήμιες και χυδαίες εκφράσεις από δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας  και αντιδήμαρχο, που σαν αποτέλεσμα είχαν την αποχώρηση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης,  παρ ότι  η ημερήσια διάταξη περιελάμβανε  πολύ σοβαρά θέματα καταστρατήγησης εργασιακών σχέσεων για τους εργαζόμενους στο Δήμο Πεντέλης.

Αφορμή ήταν, όταν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Λάζος αμυνόμενος στις απειλές της Προέδρου ότι θα του υποβάλει μήνυση, αναφέρθηκε σε ενέργειές της που παραπλανούσαν το σώμα και τους συναδέλφους, με βάση σχετική απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών,  ο Αντιδήμαρχος κ. Κοντουλάκος Ελευθέριος επιτέθηκε στο συνάδελφο με υβριστικές και απειλητικές εκφράσεις.

Εκτιμούμε ότι αιτία των συμπεριφορών αυτών είναι ο αντιδημοκρατικός και αυταρχικός κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και η πάγια εμμονή  της πρόεδρου να τον τηρεί ευλαβικά,  πάντα σε βάρος των παρατάξεων της μειοψηφίας και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, που σκοπό έχει να διευκολύνει την ψήφιση των θεμάτων που φέρνει η διοίκηση με συνοπτικές διαδικασίες, φιμώνοντας ουσιαστικά την όποια διαφορετική θέση και αντίλογο.

Καταγγέλλουμε στους Δημότες του Δήμου Πεντέλης την προσπάθεια χειραγώγησης  των συνεδριάσεων από τη Δημοτική Αρχή και την πρόεδρο του Δ.Σ., την προσπάθεια φίμωσης των Παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων με την υποκριτικά αυστηρή τήρηση ενός κανονισμού που λειτουργεί προστατευτικά για τη Διοίκηση αλλά σε βάρος τελικά της ελεύθερης έκφρασης των δημοτικών συμβούλων.

Καταγγέλλουμε την υβριστική και χυδαία επίθεση που υπέστη με τη στήριξη του Δημάρχου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και την ανοχή των μελών της πλειοψηφίας, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Λαζος Λεωνιδας, από τον αντιδήμαρχο Πεντέλης.
Όλη αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν αφορά μόνο τις παρατάξεις αλλά όλους τους δημότες γιατί τελικά και ουσιαστικά  είναι ζήτημα δημοκρατική λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή ενός ιδιότυπου στρατιωτικού νομού και αυταρχισμού στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου,  που επιθυμούν να εφαρμόσουν αυτοί που  έχουν προσβληθεί από την αλαζονεία της εξουσίας και που την εξασκούν με ύβρεις και χυδαιότητες.
Καλούμε το Δήμαρχο, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τη διοίκηση να αντιληφθούν ότι ύβρεις και απειλές δεν περνάνε, δεν έχουν θέση στην Αυτοδιοίκηση, δεν έχουν θέση στα Μελίσσια και την Πεντέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.