Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ερώτημα για το κόστος της μελέτης του «Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης» από το Συνδυασμό μας και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβολο κ. Λεωνίδα Λάζο

Η διοίκηση Στεργίου έχει προχωρήσει, πριν την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης και της συνένωσης των Δήμων, στη σύνταξη μελέτης για την κατασκευή κτηρίου σε οικόπεδο του Δήμου, που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Αστυνομικού τμήματος Πεντέλης.
Το συγκεκριμένο θέμα έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο κυρίως με την εμμονή της διοίκησης Στεργίου να προχωρήσει στην κατασκευή ενός έργου με λήψη δανείου, για το οποίο όμως η διοίκησης της αστυνομίας δεν δεσμεύεται για το χρόνο παραμονής της, ούτε για το ύψος του τιμήματος.
Μάλιστα σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η διοίκηση Στεργίου παραπλάνησε το σώμα και με ουσιαστικό πραξικόπημα στο Δημοτικό Συμβούλιο προσπάθησε να εκβιάσει απόφαση για έγκριση μίσθωσης σε ένα κτήριο που δεν υπήρχε. Η προσπάθειά της αυτή απέτυχε παταγωδώς και η «απόφαση» που έλαβε δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, διότι ήταν παράνομη.
Για εμάς το ζήτημα δεν έχει κλείσει και προκειμένου να έχουμε καλύτερη ενημέρωση για τη μελέτη που έχει συντάξει ο πρώην Δήμος Πεντέλης, μαζί με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Λεωνίδα Λάζο, καταθέσαμε στη διοίκηση το ακόλουθο ερώτημα:
«Αιτούμεθα στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων μας να μας χορηγήσετε τα εξής σχετικά με τη μελέτη που έχει γίνει για την κατασκευή του Α.Τ. Πεντέλης:
Α) Αντίγραφο της μελέτης (αν υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή μας καλύπτει).
Β) Αντίγραφο της απόφασης του αρμοδίου οργάνου που αποφάσισε την ανάθεση στον ανάδοχο.
Γ) Αντίγραφο της σύμβασης του πρώην Δήμου Πεντέλης με τον ανάδοχο.
Δ) Πότε τιμολογήθηκε το ποσό αυτό και καταχωρήθηκε στα βιβλία του Δήμου; Τιμολογήθηκε ενιαία και πότε και αν υπάρχουν τμηματικές τιμολογήσεις πότε έγιναν αυτές και πότε καταχωρήθηκαν στα βιβλία του Δήμου.

Ε) Πόσα χρήματα έχει λάβει ο ανάδοχος μέχρι σήμερα, πόσα από αυτά έχει λάβει μέχρι 31/12/2010, πόσα έχει λάβει μέχρι σήμερα 20/12/2012 και πόσα υπολείπονται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.