Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η πλειοψηφία του Δημ. Συμβουλίου καταδίκασε τις πρακτικές Μπουσίου. Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε Πρόεδρο Δ.Σ. που θα λειτουργήσει νόμιμα, συνθετικά, συναινετικά και χωρίς διάθεση ρεβανσισμού

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η προταθείσα από τον κ. Στεργίου, πρώην Πρόεδρος κα Μπουσίου Ευαγγελία, δεν εξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ. καθώς έλαβε 16 ψήφους στα 33 μέλη. Σύμφωνα με το Νόμο το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει πάλι την άλλη Κυριακή 13 Ιανουαρίου ώστε να ψηφίσει τη νέα πρόταση που θα φέρει η πλειοψηφία για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε ότι μας αφορά, σημειώνουμε τα ακόλουθα:
Η προεδρία της κας Μπουσίου την τελευταία 2ετία ήταν απαράδεκτη. Λειτούργησε ως χωροφύλακας της διοίκησης Στεργίου, λειτούργησε διχαστικά, ρεβανσιστικά σε σχέση με τη δική μας παράταξη και το χειρότερο οδήγησε πολλές φορές το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει παράνομες αποφάσεις που εξυπηρετούσαν τον κ. Στεργίου.
Η κα Μπουσίου εξελέγη το 2011 με 30 ψήφους και δεν κατάφερε να χρησιμοποιήσει προς όφελος του Δημοτικού Συμβουλίου και του θεσμού τη στήριξη αυτή. Δεν είχε τη στοιχειώδη ικανότητα να διαχειριστεί τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που πολλές φορές με αποκλειστική δική της ευθύνη μετατράπηκαν σε αρένα, ενώ ανεχόταν να ακούγονται ύβρεις και απειλές, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ανέχεται στην αίθουσα τραμπούκους του Στεργίου που απειλούσαν και χλεύαζαν συμβούλους της μειοψηφίας.
Η προεδρία της κας Μπουσίου και προεδρία Δημοτικού Συμβουλίου με αυτή τη λογική, είναι πλέον παρελθόν, καθώς αποδοκιμάστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θεωρούμε ότι την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου την έχασε χθες η κα Μπουσίου και όχι η διοίκηση Στεργίου.
Σημειώνουμε ότι υπάρχουν στελέχη της διοίκησης Στεργίου που μπορούν να αλλάξουν σελίδα στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και αναμένουμε κάποιο από αυτά να προταθεί ως υποψήφιος πρόεδρος την προσεχή Κυριακή.
Εμείς θα στηρίξουμε πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου που θα λειτουργήσει νόμιμα, συναινετικά, συνθετικά και χωρίς διάθεση ρεβανσισμού και αιφνιδιασμών των δημοτικών συμβούλων.
Οι κακές στιγμές που έζησε το ΔΣ Πεντέλης επί προεδρίας Μπουσίου που υποβάθμισαν και απαξίωσαν το θεσμό στα μάτια των πολιτών, δεν πρέπει να επαναληφθούν ξανά και όλοι πρέπει να το κατανοήσουν.
Δείτε εδώ τη δήλωση του Μανώλη Γραφάκου στο ermispress μετά το πέρας της ψηφοφορίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.