Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Σημαντικά είναι τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Πεντέλης ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς αρκετά άλυτα προβλήματα εντοπίζονται στα σχολεία του Δήμου μας.
Η λειτουργία των ολοήμερων σχολείων αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα, ενώ το μεγάλο θέμα που υπήρχε και την προηγούμενη σχολική χρονιά με την έλλειψη τραπεζοκόμων, παραμένει άλυτο από τη δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα το σχετικό κόστος να το επιβαρύνονται οι γονείς.
Κατά το διάστημα του καλοκαιριού που  πέρασε, ο Δήμος παρέμεινε παντελώς αδρανής, με αποτέλεσμα σε αρκετά σχολεία της πόλης μας να μην έχουν γίνει οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης.  Μερικά παραδείγματα είναι:
 
  • Στο Λύκειο Νέας Πεντέλης η απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τουαλέτες δημιουργεί καθημερινά σοβαρό και επικίνδυνο ζήτημα για την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών.  Το ζήτημα αυτό παραμένει άλυτο και καμία απολύτως ενέργεια δεν έχει γίνει παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των φορέων της σχολικής κοινότητας.


  • Στο 2ο Γυμνάσιο Μελισσίων, το ασανσέρ παραμένει εκτός λειτουργίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, απομονώνοντας από τις τάξεις τους, μαθητές του σχολείου με πρόσκαιρα ή μόνιμα κινητικά προβλήματα, αφού δυσχεραίνεται σημαντικά η πρόσβασή τους.


  • Στο 3ο-5ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του κου Στεργίου, η αίθουσα-καταγώγιο παραμένει. Με ανεπαρκή αερισμό και φωτισμό από φεγγίτη τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με τη σχολική τους σταδιοδρομία με τον χειρότερο τρόπο.


  • Στο 1ο-6ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων παρότι πριν από 2 χρόνια δαπανήθηκε ένα σεβαστό ποσό για την αγορά πολυοργάνου είναι τουλάχιστον απορίας άξιο, η σημερινή διοίκηση να μην έχει βρει ακόμη τρόπο να το καταστήσει λειτουργικό με αποτέλεσμα να πιάνει μόνο χώρο .
Με αφορμή αυτά τα περιστατικά, αλλά και πολλά άλλα, σε όλους μας εύλογα δημιουργείται μια μεγάλη απορία. Εφόσον το καλοκαίρι δεν έγιναν σοβαρές εργασίες συντήρησης σε κανένα σχολείο και με δεδομένη την ανακοίνωση του Αντιδημάρχου ότι δεν υπάρχουν πλέον χρήματα για τα σχολεία μας, θα θέλαμε να μας απαντήσει που και με ποιό τρόπο δαπανήθηκαν τα ποσά που διατέθηκαν από την ΣΑΤΑ για επισκευή και συντήρηση Σχολικών κτιρίων σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/07/2013 και είναι τα εξής:
 
Σχολική Επιτροπή Α' βάθμιας Εκπαίδευσης     27.780,00 €
Σχολική Επιτροπή Β' βάθμιας Εκπαίδευσης     18.520,00€
Ο Συνδυασμός μας καταθέτει σήμερα, συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των δυσλειτουργιών στα σχολεία του Δήμου μας που ταλαιπωρούν μαθητές και γονείς:
 -          Προτείνουμε να αλλάξουν τα όρια των δημοτικών σχολείων της πόλης, ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα υπερπληθυσμού που παρουσιάζονται και οι αλλαγές να ισχύσουν και για τα νηπιαγωγεία, ώστε οι μικροί μαθητές να μην αναγκάζονται να αλλάζουν στην πρώτη τάξη περιοχή και φίλους.
-          Θα πρέπει να γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δρόμους γύρω από τα σχολεία, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι ατυχημάτων και να λυθούν τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα που προκύπτουν κατά τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των μαθητών.
-          Δεν συμφωνούμε σε καμία περίπτωση με οποιαδήποτε συγχώνευση σχολικών μονάδων. Σχετικά με την φημολογούμενη κατάργηση του Λυκείου Πεντέλης, προτείνουμε την δημιουργία κινήτρων από το Δήμο, ώστε ικανό πλήθος μαθητών του Λυκείου Μελισσίων (το οποίο έχει προβλήματα λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών) να μεταφερθεί στο Λύκειο Πεντέλης (το οποίο κινδυνεύει με κλείσιμο λόγω μικρού αριθμού μαθητών).  Τέτοιο κίνητρο μπορεί να είναι η δωρεάν μεταφορά με πούλμαν των μαθητών από τα Μελίσσια στην Πεντέλη το πρωί και το μεσημέρι.
-          Τέλος για μια ακόμα φορά επισημαίνουμε την απόλυτη αδράνεια και ανεπάρκεια του κ. Στεργίου σε ότι αφορά την προώθηση των ενεργειών για την εξασφάλιση των απαιτούμενων σχολικών υποδομών. Δύο μεγάλες παρεμβάσεις που θα δρομολογούσαν την επίλυση όλων των σχολικών προβλημάτων, αυτή της ένταξης περιοχών της 3ης και 4ης γειτονιάς των Μελισσίων στο σχέδιο πόλεως και αυτή της αναθεώρησης σχεδίου των Μελισσίων, ο κ. Στεργίου λόγω ανικανότητας, της έχει τελματώσει με αποτέλεσμα να έχει χάσει η πόλη τρία πολύτιμα χρόνια...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.