Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πολύ κακή η οικονομική κατάσταση του Δήμου Πεντέλης μετά την ακατανόητη ενέργεια του κ. Στεργίου να χαρίσει έσοδα 1.000.000 ευρώ το χρόνο σε Τράπεζες και Super Market. Ο Δήμος έχει ελλειμματική λειτουργία, με αποτέλεσμα τα υπάρχει τρύπα 1,5 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014 που με απαράδεκτες μεθόδους προσπαθεί να καλύψει ο κ. Στεργίου

Στη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της 1ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2014, αποδείχθηκε η πλασματικότητα του προϋπολογισμού.

Πιο συγκεκριμένα:

Η διοίκηση Στεργίου έχει υπολογίσει πλασματικά αυξημένα τα έσοδα του Δήμου κατά 1,5 εκατ. ευρώ, μέσα από ισόποση πλασματική αύξηση του ταμείου, προκειμένου να καλύψει την τρύπα του προϋπολογισμού. Με αυτό τον τρόπο η διοίκηση Στεργίου, εντελώς παράνομα, θέλει να πραγματοποιήσει προεκλογικού τύπου δαπάνες στις αρχές του 2014, δαπάνες που δεν δικαιολογούνται από τα οικονομικά μεγέθη του Δήμου. Δεν ενδιαφέρεται για το πως θα κλείσει η τρύπα αυτή το δεύτερο εξάμηνο του έτους, διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι θα έχει φύγει από τη διοίκηση.

Η κακή κατάσταση που έχει περιέλθει οικονομικά ο Δήμος, οφείλεται σε ένα και μόνο λόγο. Στο ότι ο κ. Στεργίου χάρισε σε Τράπεζες και Super Market, έσοδα ύψους 1.000.000 ευρώ το χρόνο με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ο Δήμος έχει μεγάλο ετήσιο λειτουργικό έλλειμμα
Τα πραγματικά ταμειακά του διαθέσιμα στις 31/12/2013 να είναι μόλις 130.000 ευρώ!!!
Δεν υπάρχει στο ταμείο του Δήμου ποσό 1,5 εκατ. ευρώ από το τέλος 0,50 και από έσοδα ΣΑΤΑ για έργα.
Έχουν δημιουργηθεί υποχρεώσεις 1,5 εκατ. ευρώ στο Δήμο και στα νομικά του πρόσωπα, μετά την 30/6/2012, όπου η πολιτεία εξόφλησε τις υποχρεώσεις των Δήμων προς προμηθευτές.

Αυτή την κατάσταση οι κύριοι της διοίκησης Στεργίου προσπαθούν να την καλύψουν με ανόητα τερτίπια, παραπλανώντας συνειδητά το Δημοτικό Συμβούλιο και αποκρύπτοντας στοιχεία από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.