Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

14 δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της μη ορθής χρέωσης του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) στους κατοίκους της Παλαιάς Πεντέλης

Τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησαν 14 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για να συζητηθεί το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει με τη μη ορθή χρέωση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) στους κατοίκους της Παλαιάς Πεντέλης την περίοδο 2000 - Σεπτέμβριο 2011. Αποτέλεσμα ο Δήμος να έχει υποστεί απώλεια εσόδων 1.200.000 ευρώ περίπου.

Κατά των ενεργειών του κ. Στεργίου για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί αναφορά στο Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Καλογερόπουλο, μήνυση στον εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος και αναφορά στον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιτζή.

Επί πλέον ο κ. Στεργίου διαπράττει κατ' εξακολούθηση και άλλο αδίκημα, αυτό της μη βεβαίωσης των οφειλών, με αποτέλεσμα την οριστική απώλεια εσόδων για το δήμο των υποχρεώσεων των δημοτών για το ΤΑΠ τη διετία 2006 και 2007, απώλεια που υπολογίζεται σε 280.000 ευρώ περίπου.

Σημειώνουμε ότι ο κ. Στεργίου χρέωνε τους κατοίκους της Παλαιάς Πεντέλης για το ΤΑΠ που είναι θεσμοθετημένος πόρος για την τοπική αυτοδιοίκηση, με τιμή 440 ευρώ, αντί του ορθού που για την περίοδο 2007 2011 ήταν η αντικειμενική τιμή των 2.750 ευρώ, δηλαδή κατά 6,25 φόρες λιγότερο!!

Ανάλογη χαμηλότερη χρέωση είχαν οι κάτοικοι της παλαιάς Πεντέλης και για το χαράτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.