Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Προβλήματα δημιουργούνται κατά τη διαδικασία εγγραφής μαθητών στα δημοτικά σχολεία των Μελισσίων και της Νέας Πεντέλης



Μεγάλη ανησυχία στους γονείς και σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται κατά τη διαδικασία εγγραφής μαθητών στην πρώτη τάξη των δημοτικών σχολείων Νέας Πεντέλης και Μελισσίων αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την έλλειψη σοβαρής μελέτης με την οποία διαμορφώθηκαν πρόσφατα τα όρια για τις εγγραφές των μαθητών.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη μεταφορά μαθητών από ιδιωτικά σχολεία στα δημόσια της περιοχής μας, έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί ζήτημα κορεσμού σε κάποια από τα σχολεία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μαθητές για τους οποίους δεν είναι ακόμα γνωστό σε ποιό σχολείο θα φοιτήσουν.

Το πρόβλημα είναι οξύτερο στη Νέα Πεντέλη όπου από τα 65 παιδιά του νηπιαγωγείου, στο δημοτικό θα φοιτήσουν μόνο 40, ενώ τα υπόλοιπα  25 διαχέονται σε άλλα δημοτικά σχολεία του δήμου. Το πρόβλημα οξύνεται και από το γεγονός ότι σύμφωνα με τους γονείς, η σημερινή διοίκηση του Δήμου αυθαίρετα επιχειρεί να καταργήσει την πρόσφατη απόφαση που έλαβε σχετικά με την αλλαγή ορίων και να τοποθετήσει προκάτ αίθουσα στο δημοτικό σχολείο Νέας Πεντέλης, υποβαθμίζοντας περαιτέρω την ποιότητα της εκπαίδευσης, οδηγώντας το σχολείο σε πισωγύρισμα.

Εκτιμούμε ότι η διετής αδράνεια της διοίκησης του Δήμου στο συγκεκριμένο θέμα μας έφερε στη σημερινή κατάσταση. Δεν κατάφερε να παρουσιάσει κάποιο σχέδιο για τα σχολικά κτίρια και τις μελλοντικές ανάγκες, μεσούσης της κρίσης που οδηγεί παιδιά και οικογένειες να προτιμούν το δημόσιο σχολείο και όχι το ιδιωτικό.

Έτσι όπως είναι η σημερινή κατάσταση, επιβάλει την εφαρμογή της απόφασης για τα όρια μόνο για τη φετινή χρονιά, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου με συνθήκες επαρκούς ασφάλειας και υγιεινής των παιδιών. Είναι ενδεικτικό όμως ότι την απόφαση των ορίων την καταστρατηγούν στελέχη της διοίκησης Στεργίου χρησιμοποιώντας τις τυχοδιωκτικές πρακτικές  υποσχέσεων σε γονείς ότι θα "βολέψουν" το παιδί τους!!

Η επιτροπή παιδείας του συνδυασμού "Η Πεντέλη στο ύψος της"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.