Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημερωτικό υπόμνημα και πρόταση για την οριστική επίλυση του θέματος του δημοτικού κοιμητηρίου Μελισσίων έστειλα στο Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Καλογερόπουλο



Ενημερωτικό υπόμνημα για το θέμα του νεκροταφείου Μελισσίων έστειλα χθες στο νέο Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής κ. Καλογερόπουλο Δημήτρη.

Στο υπόμνημα αναφέρω ένα σύντομο ιστορικό της απόκτησης του χώρου του νεκροταφείου από το Δήμο Μελισσίων και περιγράφω τη σημερινή λειτουργία του, σημεώνοντας ότι είναι ανεδαφικό να συζητάμε για απομάκρυνση ενός οργανωμένου κοιμητηρίου στα Μελίσσια με πάνω από 600 τάφους, εκκλησία, οστεοφυλάκια κ.α. τη στιγμή που το πρόβλημα ταφής των νεκρών είναι ιδιαίτερα οξύ στην περιοχή και στο λεκανοπέδιο Αττικής συνολικότερα. 

Πιστεύω ότι η κίνηση του προηγούμενου Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να δρομολογήσει τις διαδικασίες της διοικητικής αποβολής του Δήμου από το χώρο ήταν παντελώς άστοχη και εκτιμώ ότι η οριστική νομιμοποίηση του δημοτικού κοιμητηρίου Μελισσίων είναι θέμα που επιλύεται μόνο αν υπάρχει η πολιτική βούληση από την πολιτεία. 

Γνωρίζοντας ότι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος είναι άνθρωπος που αντιλαμβάνεται την ουσιά των θεμάτων κατέληξα στο υπόμνημά μου σε συγκεκριμένη πρόταση σύμφωνα με την οποία η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να δρομολογήσει την οριστική επίλυση του ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.