Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Το Προεδρικό Διάταγμα για το Δάσος Παπαδημητρίου διασφαλίζει απόλυτα τη δασική έκταση και ανοίγει το δρόμο για την απόκτηση του δάσους από το Δήμο και την απόδοσή του στους πολίτες. Στο χώρο πρέπει να λειτουργήσει δημόσιο νοσοκομείο με έμφαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη

Σχετικά με την υπόθεση του Δάσους Παπαδημητρίου που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15/10/2012, σημειώνουμε τα εξής:

Το Π.Δ. προστασίας της δασικής έκτασης είναι επαρκές και αποτελεί μεγάλη κατάκτηση της τοπικής κοινωνίας των Μελισσίων και των αιρετών της περιόδου 1999 - 2007. Το Π.Δ. κατοχύρωσε τη δασική έκταση, διασφάλισε πολεοδομικά την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Παπαδημητρίου και εκμηδένισε τη δυνατότητα νέας δόμησης. Σε ότι δε αφορά την παράταξή μας, αποτελεί τιμή για εμάς ότι στελέχη μας συνέβαλλαν καταλυτικά στην εξέλιξη αυτή.

Η διοίκησή μας της περιόδου 2007 - 2010 προχώρησε στη σύνταξη της πράξης αναλογισμού που είναι προαπαιτούμενο για την υλοποίηση της απαλλοτρίωσης και εξασφάλισε εκτίμηση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών για την αξία κτήσης της έκτασης, τίμημα που είναι απόλυτα βατό για τα σημερινά δεδομένα.

Το τίμημα της απαλλοτρίωσης πρέπει και μπορεί να αναζητηθεί από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ που χρηματοδοτεί την αγορά τέτοιων εκτάσεων αστικού πρασίνου.
Σήμερα ο Δήμος έχει ένα και μόνο δρόμο. Να υλοποιήσει την απαλλοτρίωση. Για να γίνει αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί η πράξη αναλογισμού από την πολεοδομία η οποία καθυστερεί πάνω από τρία χρόνια. Η σημερινή διοίκηση πρέπει να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για την ολοκλήρωση της πράξης αναλογισμού.

Σημειώνουμε επίσης ότι είναι απόλυτα απαραίτητη η λειτουργία πολεοδομίας στο Δήμο, προκειμένου η πόλη μας να αποκτήσει ένα σημαντικό εργαλείο γρήγορης εφαρμογής της πολεοδομικής πολιτικής. Η διοίκηση πρέπει να μεριμνήσει ώστε να λειτουργήσει πολεοδομικό γραφείο στο Δήμο από 1/1/2013, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Τροποποίηση στους όρους του Π.Δ. προστασίας μας βρίσκει κατ' αρχήν επιφυλακτικούς και αν η διοίκηση εισάγει τέτοιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα τοποθετηθούμε μόλις έχουμε τη συγκεκριμένη πρόταση και αξιολογήσουμε τις συνέπειές της.

Τέλος σε ότι αφορά το Νοσοκομείο Παπαδημητρίου που θα κλείσει μέχρι τέλος του έτους, εκτιμούμε ότι στη θέση του πρέπει να λειτουργήσει δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα, συμπληρωματικό της λειτουργίας του Σισμανογλείου και του Αμαλία Φλέμιγκ με έμφαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και στην αποκατάσταση. Για το θέμα αυτό θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε πιο συγκεκριμένη θέση μαζί με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τη διοίκηση των δημόσιων νοσοκομείων της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.