Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΡΑΦΑΚΟΥ, ΑΝΤΩΝΗ ΦΕΙΔΟΠΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑ ΛΑΖΟΥ. Κατατέθηκε σήμερα στο Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, αναφορά κατά του Δημάρχου Πεντέλης κ. Στεργίου, σχετικά με την παράνομη και αδιαφανή διαδικασία υδροδότησης της περιοχής του Αγίου Δημητρίου. Σημαντική η κατ' εξακολούθηση ζημιά που υφίσταται ο Δήμος που πλησιάζει τις 100.000 ευρώ

Οι κ. Μανώλης Γραφάκος, Αντώνης Φειδοπιάστης και Λεωνίδας Λάζος κατέθεσαν σήμερα στο Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αναφορά κατά του Δημάρχου Πεντέλης κ. Στεργίου σχετικά με τη διαδικασία υδροδότησης της περιοχής του Αγίου Δημητρίου. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής:
·         Η περιοχή υδροδοτείται από το Δήμο, ο οποίος προμηθεύεται νερό από την ΕΥΔΑΠ και χρεώνεται για αυτό.
·         Οι κάτοικοι όμως δεν πληρώνουν το τίμημα του νερού στο Δήμο, αλλά σε σύλλογο της περιοχής όπου πρόεδρός του είναι δημοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών της παράταξης Στεργίου.
·         Ο σύλλογος δεν γνωρίζουμε πότε πληρώνει το Δήμο, αν εισπράττει από όλους τους κατοίκους, αν οφείλει και πόσα στο Δήμο. Η μοναδική ένδειξη που υπάρχει από τις εισπράξεις και τις πληρωμές του Δήμου είναι ότι ο Δήμος έχει ετήσια ζημιά που ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, η οποία όπως γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν υπολογίσουμε και την απώλεια εσόδων που έχει από αυτή τη διαδικασία.
Προκειμένου να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει με ερώτησή μας προς τον κ. Στεργίου προ τριών μηνών ζητήσαμε τα αυτονόητα, δηλαδή:
Α) Τον αριθμό παροχής των μετρητών της ΕΥΔΑΠ που αφορούν την περιοχή αυτή.
Β) Το κόστους που έχει καταβάλει ο Δήμος για την κατανάλωση των συγκεκριμένων παροχών που αφορούν την υδροδότηση της περιοχής, για τα έτη 2009, 2010, 2011 και μέχρι σήμερα για το έτος 2012 και σε ποιους κωδικούς του Προϋπολογισμού και του ισοζυγίου του Δήμου έχουν καταχωρηθεί.
Γ) Τα έσοδα που έχει λάβει ο Δήμος από τους κατοίκους (ή από άλλο ενδιάμεσο φορέα, σύλλογο κλπ) για τα έτη 2009, 2010, 2011 και 2012 μέχρι σήμερα και σε ποιους κωδικούς του Προϋπολογισμού και του ισοζυγίου του Δήμου έχουν καταχωρηθεί.
Δ) Ποιο το τιμολόγιο για την κατανάλωση νερού που πληρώνουν στο Δήμο (η σε ενδιάμεσο φορέα) οι δημότες για την παροχή νερού από την ΕΥΔΑΠ στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Πότε έχει καθοριστεί και με ποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και αντίγραφο της απόφασης καθορισμού των τελών που βαρύνει τους δημότες ή τον ενδιάμεσο φορέα αν υπάρχει.
Ε) Αντίγραφο της σύμβασης του Δήμου με τον ενδιάμεσο φορέα που εισπράττει χρήματα από τους δημότες και που ισχύει σήμερα.
Απάντηση σε αυτά δε λάβαμε διότι ο κ. Στεργίου προφανώς δεν έχει τι να απαντήσει.
Κατόπιν των ανωτέρω προχωρήσαμε ως οφείλαμε στην αναφορά στο Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.