Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Το συντομότερο δυνατό πρέπει να αναλάβει ο Δήμος τις αρμοδιότητες της πολεοδομίας. Άμεσα όμως να αναλάβει τις αρμοδιότητες του τμήματος τοπογραφικών εφαρμογών και τη σύνταξη των πράξεων αναλογισμού

Με το σχέδιο Καλλικράτης οι Δήμοι αναλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τις αρμοδιότητες της πολεοδομίας. Η αρμοδιότητα αυτή έπρεπε να είχε αναληφθεί το αργότερο μέχρι 1/1/2013.

Ο Δήμος Πεντέλης, όπως σε όλα τα μεγάλα θέματα, δεν έχει πράξει το παραμικρό. Στο εξής με βάση την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 31/12/2012, κάθε Δήμος μπορεί όταν είναι έτοιμος να αναλαμβάνει σταδιακά αρμοδιότητες που προβλέπονται από το σχέδιο Καλλικράτης να αναληφθούν από τους Δήμους.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου ΑΜΕΣΑ να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να αναλάβει ο Δήμος μας από το Δήμο της Αγίας Παρασκευής, τις αρμοδιότητες του τμήματος τοπογραφικών εφαρμογών (σύνταξη πράξεων αναλογισμού, σύνταξη πράξεων εφαρμογής κλπ). Έχοντας ο Δήμος μας αυτή την αρμοδιότητα αποκτά ένα σοβαρό εργαλείο άσκησης πολεοδομικής πολιτικής και θα είναι σε θέση μόνος του να προωθήσει άμεσα όλες τις πράξεις αναλογισμού που απαιτούνται για την εφαρμογή του σχεδίου, με πρώτη προτεραιότητα την πράξη αναλογισμού για την απόκτηση του Δάσους Παπαδημητρίου (αν μέχρι τότε δεν έχει συνταχθεί από την πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.