Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Το θράσος του κ. Στεργίου να παραπληροφορεί τους πολίτες δεν έχει όρια


Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κ. Στεργίου, ότι "Ο Στεργίου πληρώνει τα ληξιπρόθεσμα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων", διεκδικεί Οσκαρ ψεύδους και αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την ευκολία πουέχει να παραπληροφορεί τους πολίτες.
Απορούμε με το θράσος του κ. Στεργίου να:
Βαφτίζει δική του επιτυχία "που ευοδώθηκε μετά από προσπάθειες δύο ετών" την συμφωνία τηςΤρόικας με την ελληνική κυβέρνηση για πληρωμή των χρεών του Δημοσίου σε προμηθευτές ύψους 8,5 δις. ευρώ, όπου μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και 255 εκατ. ευρώ για αποπληρωμή προμηθευτών της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αποκρύπτει ότι η πολιτεία έχει υποχρεώσεις προς τον πρώην Δήμο Μελισσίων τουλάχιστον 3,5 εκατ. ευρώ, κυρίως για αποπληρωμή έργων που έγιναν στην πόλη.
Αποκρύπτει ότι από τα συνολικά χρέη των 5.000.000 ευρώ που θα πληρωθούν από την επιχορήγηση του κράτους προς του Δήμο, ποσό1.250.000 ευρώ αφορά χρέη του δικού του Δήμου, όπου επιπλέον πρέπει να προστεθούν και χρέη που ανέκυψαν μετά, όπως πληρωμή μελέτης αστυνομικού τμήματος, ΕΥΔΑΠ κ.α.
Τώρα γιατί σπεύδει να πληρώσει τους εργολάβους πρώτα, είναι κάτι που πιθανά το ξέρει καλύτερα. Όμως οι εργολάβοι αυτοί, έκαναν έργα στην πόλη τωνΜελισσίων, έκαναν το κλειστό γυμναστήριο που αθλούνται τα παιδιά, έργα ανάπλασης περιοχών, πλατείας, παιδικές χαρές, έργα που οι πολίτες χαίρονται.
Σε ότι αφορά το αμίμητο "ευτυχώς όμως που οι άνθρωποι θα πάρουν τα λεφτά τους", ας το πει σε εκείνους τους προμηθευτές που επί και δύο χρόνια τους έλεγε ότι δεν τους πληρώνει διότι δεν αναγνωρίζει τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων.
Τώρα ο "αγώνας" του κ. Στεργίου τους επόμενους 14 μήνες που η τοπική κοινωνία είναι υποχρεωμένη να ανεχθεί στην παρουσία του, για:
"Νοικοκύρεμα, προφανώς αφορά το ότι θα σταματήσει να χρεώνονται οι κάτοικοι της ΠαλιάςΠεντέλης με χαμηλότερους συντελεστές δημοτικού φόρου και για το ΤΑΠ με χαμηλότερες τιμές από τις αντικειμενικές αξίας, πράξη που συνολικά έχει απώλεια εσόδων για το Δήμο πάνω από 1.200.000 ευρώ,
"Αυτοδιοικητική Αξιοπιστία", προφανώς αφορά την επιστροφή των χρημάτων που παράνομα έλαβαν από το Δήμο ως αμοιβές τους, οι Πρόεδροι των δύο σχολικών επιτροπών που όρισε ο κ. Στεργίου, χρήματα που ακόμα και σήμερα δεν έχουν επιστραφεί, ή την επιστροφή του ποσού των 1.350.000 στους κατοίκους οδών της Παλιάς Πεντέλης, που παράνομα εισέπραξε ο Δήμος από αυτούς για έργα αγωγών αποχέτευσης που είχαν πληρωθεί και από ευρωπαϊκούς πόρους.
"Διαφάνεια", προφανώς εννοεί ότι θα σταματήσει να χαρίζει σε φίλους του ιδιοκτήτες Λούνα Παρκ τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, απώλεια που ξεπερνά τις 40.000 ευρώ ετησίως για το Δήμο,ή θα σταματήσει την είσπραξη της κατανάλωσης νερού στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου μέσω συλλόγου της περιοχής και όχι απευθείας από το Δήμο, πράξη που ζημιώνει το Δήμο, ετησίως με χιλιάδες ευρώ.
Τέλος όταν μιλά ο κ. Στεργίου για "ούτε ένα ευρώ θύμα κακοδιαχείρισηςδεν γνωρίζουμε σε ποιο ακριβώς ευρώτης δικής τους κακοδιαχείρισης αναφέρεται. Σε εκείναπου ξεπερνούν το 1.500.000 ευρώ, απώλειας εσόδων της θητείας του στο πρώην Δήμο Πεντέλης, στα 150.000 ευρώ που έδωσε για μελέτη αστυνομικού τμήματος που δεν θα γίνει ποτέ, ή στα ευρώ που αφορούν δαπάνες με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους από το Δήμο, τις σχολικές επιτροπές και από Νομικά Πρόσωπα, ή μήπως εννοεί τα 25.000 ευρώ που έλαβε ο δικηγόρος του να κάνει μήνυση στο Γιλμάζ!!!
Τέλος το "άλλοι τα έσπαγαν και άλλοι πληρώνουν" δείχνει τη φαιδρότητα, την εμπάθεια και το χαμηλό επίπεδο των συντακτών του δελτίου τύπου. Εκτός αν εννοούν τους εργολάβους που επί μια τετραετία έκαναν έργα στην πόλη των Μελισσίων και "έσπαγαν" τα παλαιά πεζοδρόμια για να κάνουν τα έργα ανάπλασης στην 1η γειτονιά και την κεντρική περιοχή, ή "έσπαγαν"το οδόστρωμα για να γίνουν αγωγοί ομβρίων και να μην πλημμυρίζει η πόλη, η "έσπαγαν" πέτρες για να κάνουν να θεμέλια του νέου κοινωνικού κέντρου και του κλειστού γυμναστηρίου της περιοχής Σισμανογλείου, ή "έσπαγαν" μπάζα για να φτιάξουν τις πλατείες της 28ης Οκτωβρίου και της Αγίας Μαρίνας. Αν εννοούν αυτούς, τους ζητάμε συγνώμη...
Είχαμε προειδοποιήσει τον κ. Στεργίου να μην προκαλεί με τις ανακοινώσεις του. Δεν καταλαβαίνει φαίνεται. Ίσως τελικά να έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Ξεχνά ότι έχει παραπεμφθεί στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο με το ερώτημα της αργίας ή της έκπτωσης και το πιθανότερο είναι ότι ακλουθούν και άλλες παραπομπές. Του λέμε λοιπόν ότι τα όσα έχουμε επισημάνει για την πορεία του στην Παλιά Πεντέλη είναι μόνο η αρχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.