Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Με κοινή μας αναφορά προς το Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καλογερόπουλο, οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πολίτες με προηγούμενη σημαντική δράση στην αυτοδιοίκηση, ζητάμε την άμεση σύσταση της επιτροπής του Ν.1811 για τον οριστικό προσδιορισμό των δημοσίων εκτάσεων του Πεντελικού



Μια σημαντική παρέμβαση για το χρόνιο πρόβλημα του ιδιοκτησιακού στο Πεντελικό, πρόβλημα που αποτελεί βασική αιτία στη αδράνειας και της στασιμότητας στο βουνό, λάβαμε δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Πεντέλης.

Πιο συγκεκριμένα αναφορά στο Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο καταθέσαμε από κοινού οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι των συνδυασμών "Η Πεντέλη στο Ύψος της", "Ανθρώπινη Πολιτεία", "Πεντέλη Εν Δράσει", ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλαποθαράκος, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Λάζος Λεωνίδας, η Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέας Πεντέλης και Ρήγου Ειρήνη, η τοπική σύμβουλος Πεντέλης κα Αγγελική Πουρνάρα, ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, κάτοικος Δήμου Πεντέλης και ο πρώην Πρόεδρος κοινότητας Πολυδενδρίου Αττικής κ. Αθανάσιος Σαρκίρης, κάτοικος Δήμου Πεντέλης.

Με την αναφορά μας ζητάμε από το Γεν. Γραμματέα που έχει την αρμοδιότητα, να συστήσει την επιτροπή που προβλέπει ο Ν.1811/88. Σκοπός της επιτροπής είναι να υποδείξει σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου, ποιες από τις διακατεχόμενες εκτάσεις της Εκκλησίας και των Ιερών Μονών, πρέπει να αποδοθούν οριστικά στο κράτος και ποιες εκτάσεις σε απόσταση ακτίνας 200 μέτρων από τα κτίσματα (δηλαδή 40 στρέμματα) θα παραμείνουν στις Μονές.

Η επιτροπή αυτή στην Αττική δεν είχε συγκροτηθεί ποτέ με ευθύνη των εκάστοτε Νομαρχών. 

Οι υπογράφοντες είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε την υπόθεση αυτή μέχρι τέλους, ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα του ιδιοκτησιακού στο Πεντελικό. Επιβάλλεται εδώ και τώρα να ξεκαθαρίσουμε τα θέματα της δημόσιας και της εκκλησιαστικής περιουσίας στο Πεντελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.