Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ, ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΛΑΖΟΥ

Με την ανοχή του κ. Στεργίου, χωρίς άδεια λειτουργίας θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών λειτουργεί το Λούνα Παρκ στην Πλατεία Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη
Χρεώνεται για τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για 150 τ.μ., τη στιγμή που στην πραγματικότητα καταλαμβάνει 1.000 τ.μ. με αποτέλεσμα μαζί με τη μη είσπραξη τελών καθαριότητας, η απώλεια εσόδων για το Δήμο μόνο για τη διετία 2011 – 2012, να ανέρχεται περίπου σε 100.000 ευρώ!!
Αναφορά για το θέμα προς το Γεν Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κατέθεσαν ο Μανώλης Γραφάκος, ο Αντώνης Φειδοπιάστης και ο Λεωνίδας Λάζος.

Το διοικητικό «μπάχαλο» που επικρατούσε στην Πεντέλη με ευθύνη του κ. Στεργίου, σιγά σιγά αποκαλύπτεται.

Επί 10 περίπου χρόνια λειτουργούσε Λούνα Παρκ στην πλατεία Αγίας Τριάδας, χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας, θέτοντας σε κίνδυνο ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

Η άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, έχει δοθεί από το Δήμο για 150 τετρ. μέτρα, ενώ η πραγματική έκταση που καταλαμβάνει το Λούνα Παρκ, ξεπερνά τα 1.000τετρ. μέτρα.

Το μίσθωμα ανά τετρ. μέτρο το χρόνο είναι  50 ευρώ, άρα ο Δήμος εισπράττει το χρόνο 7.500 περίπου ευρώ, αντί για 50.000 που έπρεπε να εισπράττει αν χρέωνε σωστά την έκταση που καταλαμβάνει το λούνα Παρκ. Άρα η ετήσια απώλεια για το Δήμο περίπου 42.000 ευρώ για το έτη 2011 και 2012. Σημειώνουμε όμως ότι η επιχείρηση δεν κατέβαλε χρήματα στο Δήμο για το έτος 2012.

Είναι προφανές ότι ανυπολόγιστη είναι η απώλεια εσόδων για το Δήμο και για τα έτη 2000 – 2010.
Επιπρόσθετα σημειώνουμε ότι η εν λόγω επιχείρηση δεν πληρώνει στο Δήμο ούτε δημοτικά τέλη, έχοντας απόλυτη προνομιακή μεταχείριση.

Ως οφείλαμε καταθέσαμε σχετική αναφορά στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Καλογερόπουλο για τις δικές του ενέργειες.
Σημειώνουμε για ακόμα μια φορά ότι πρέπει όλοι οι δημότες του Δήμου μας να είναι ίσοι απέναντι στους νόμους και όχι κάποιοι να έχουν παράνομα προνομιακήμεταχείριση για χάρη του λαϊκισμού και της ψηφοθηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.