Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Σημαντικές συναντήσεις με το Φώτη Κουβέλη και εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, είχαν σήμερα τα στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό 

Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τη διευκόλυνση των ιδιωτικών επενδύσεων, περιέχει δυο σημεία που αν δεν αλλάξουν, τότε η Εκκλησία μέσω της Μονής Πεντέλης, μπορεί να προχωρήσει στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό.

Τα σημεία αυτά είναι:
Η μη πρόβλεψη ότι για τη χορήγηση της άδειας της επένδυσης από τον Υπουργό Ανάπτυξης, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη αν η περιοχή είναι εντός ζώνης περιβαλλοντικής προστασίας.

Το γεγονός ότι θεωρεί πως εντάσσονται στις διατάξεις αυτού του νόμου, σχέδια της Εκκλησίας σε εκτάσεις που έχει περιουσιακά δικαιώματα και όχι ιδιοκτησία, κάτι που έμμεσα νομιμοποιεί τις διεκδικήσεις της Εκκλησίας στο Πεντελικό.

Με σαφή στόχο τα δύο αυτά σημεία να καταργηθούν, τα στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό, ξεκίνησαν τις επαφές τους με τα κόμματα του Κοινοβουλίου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο Σχέδιο Νόμου, που ρητά θα αποτρέπουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό και παράλληλα δεν θα αφήνουν ελπίδα στην εκκλησία ότι μπορεί να διεκδικήσει την ιδιοκτησία δημοσίων εκτάσεων στο Πεντελικό.

Το πρωί υπήρξε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη, ο οποίος έδειξε να συμμερίζεται απόλυτα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που τέθηκαν από τα στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής και δήλωσε ότι θα συμβάλλει στην απάλειψη από το Νομοσχέδιο ή στη σαφή διευκρίνηση των διατάξεων που θα μπορούσαν μελλοντικά να επιτρέψουν την Εκκλησία να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στο Πεντελικό.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των άλλων δύο κομμάτων της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπούρα Αθανάσιο και του ΠΑΣΟΚ κ. Μανιάτη Ευάγγελο.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βίτσας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα Ραχήλ Μακρή, δήλωσαν ότι τα κόμματα τους θα καταψηφίσουν το Νομοσχέδιο.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική επίλυση των θεμάτων που έχουν τεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.