Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στο πλευρό της συντονιστικής μας επιτροπής Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για κατάργηση άρθρων του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης που δίνουν τη δυνατότητα στην εκκλησία να δημιουργήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στο Πεντελικό.

Σημαντική ήταν η ομόφωνη απόφαση που έλαβε την Τετάρτη 13/3 το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας υπέρ των θέσεών μας για απάλειψη των διατάξεων του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης που δίνει τη δυνατότητα στην εκκλησία να δημιουργήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στο Πεντελικό.

Οι διατάξεις που ζητούμε να καταργηθούν είναι επικίνδυνες διότι, αφενός καταστρατηγούν όλες τις διατάξεις για περιβαλλοντική προστασία περιοχών της χώρας και αφετέρου διότι αποδέχεται ιδιοκτησιακά δικαιώματα που δεν έχει, η εκκλησία της Ελλάδος.
Με την απόφασή του αυτή το ΔΣ της ΚΕΔΕ και τα μέλη του στάθηκαν για ακόμα μια φορά στο ύψος των περιστάσεων προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Τα μέλη της συντονιστικής μας επιτροπής δηλώνουν ικανοποιημένα για αυτή την επιτυχία. Όμως συνεχίζουμε την προσπάθειά μας δυναμικά για την κατάργηση των άρθρων αυτών από το σχέδιο νόμου. Οι παρεμβάσεις μας πλέον θα ενταθούν στο κοινοβούλιο και αν χρειαστεί και στους δρόμους, μέχρι την τελική δικαίωση της προσπάθειάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.