Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Με κοινή της παρέμβαση η αντιπολίτευση για μια ακόμα φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Το Ο.Τ. 206 εντός της παραρεμάτιας περιοχής της Νέας Πεντέλης που η διοίκηση Στεργίου επέτρεπε να οικοδομηθεί, δρομολογείται μετά την παρέμβασή μας να παραμείνει δασικός χώρος


Το Ο.Τ. 206, στην περιοχή της Νέας Πεντέλης βρίσκεται εντός της ζώνης Α του ρέματος Πεντέλης Χαλανδρίου. Η ζώνη Α είναι προστατευόμενη περιοχή με Προεδρικό Διάταγμα Προστασίας και απαγορεύεται εντός αυτής η δόμηση.

Οι φερόμενοι ιδιοκτήτες της έκτασης στο Ο.Τ. 206 προσκόμισαν στο Δήμο Πεντέλης δικαστικές αποφάσεις ζητώντας τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης. Η διοίκηση Στεργίου χωρίς να μελετήσει την υπόθεση, με απόφασή της άνοιξε το δρόμο στους ιδιοκτήτες να οικοδομήσουν το χώρο.

Άμεσα μετά την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης Στεργίου, με κοινή επιστολή όλων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στις 17/2/2013, ζητήθηκε από το ΥΠΕΚΑ να παρέμβει στο θέμα, προκειμένου να αποτρέψει την οικοδόμηση του Ο.Τ. Μάλιστα σε συναντήσεις με παράγοντες του ΥΠΕΚΑ τους επισημάναμε ότι το Ο.Τ. 206 ήταν εντός των κυρωμένων δασικών χαρτών από τον Ιούλιο του 2011, κάτι που η διοίκηση Στεργίου ή δεν είχε εντοπίσει, ή το χειρότερο είχε αποκρύψει συνειδητά από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ΥΠΕΚΑ ασχολήθηκε αμέσως με το θέμα και υπέβαλε σχετικό ερώτημα στο Δασαρχείο Πεντέλης, το οποίο πράγματι με έγγραφό του προς το ΥΠΕΚΑ στις 26/2/2013, αναφέρει ξεκάθαρα ότι το Ο.Τ. 206, "έχει τη μορφή δάσους και προστατεύεται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας".

Πλέον το θέμα θα προχωρήσει στο ΣΥΠΟΘΑ το οποίο και θα γνωμοδοτήσει σχετικά. Θα παρακολουθούμε από κοντά τη διαδικασία αυτή μέχρι την οριστική διασφάλιση της προστασίας της δασικής έκτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.