Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Εξωφρενική δήλωση: Ο κ. Στεργίου αναγνωρίζει την “ιδιοκτησία” της Μονής Πεντέλης στο Πεντελικό! Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η οριστική επίλυση του ιδιοκτησιακού στο Πεντελικό με τη διασφάλιση των δημοσίων δασικών εκτάσεων θα ανοίξει το δρόμο για ουσιαστική αναβάθμιση του πεντελικού περιβάλλοντος σύμφωνα με το Π.Δ. προστασίας του Πεντελικού και θα θέσει οριστικό τέλος στα σχέδια εμπορευματοποίησης του βουνού

Σε μια θλιβερή τηλεοπτική του παρουσία στο κανάλι ΖΟΥΜ την Πέμπτη 18/4 ο κ. Στεργίου αναγνώρισε την “ιδιοκτησία” της Μονής Πεντέλης στο Πεντελικό.

Η “προτροπή” του να μην ανοίξουμε αυτό το θέμα, συνιστά ευθύτατη αναγνώριση των διεκδικήσεων της Μονής και αποδεικνύει γιατί όλα αυτά τα χρόνια το Πεντελικό βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, η οποία χρόνο με το χρόνο χειροτερεύει.

Η θέση αυτή του κ. Στεργίου έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τα συμφέροντα του δημοσίου και της κοινωνίας γενικότερα και το μόνο που στοχεύει είναι να “βάζει πλάτη” στα σχέδια της Μονής Πεντέλης για εμπορική εκμετάλλευση του βουνού.

Τονίζουμε ότι η οριστική παύση των απειλών εμπορευματοποίησης του βουνού και η απαρχή μιας άλλης περιόδου για το Πεντελικό που θα στοχεύσει στην εφαρμογή των όσων προβλέπει το Π.Δ. προστασίας του Πεντελικού, είναι η οριστική επίλυση του ιδιοκτησιακού με την οριοθέτηση των δημοσίων εκτάσεων στο βουνό.

Θεωρούμε τον κ. Στεργίου βασικό υπεύθυνο για το γεγονός ότι 15 χρόνια τώρα δεν έχει κάνει ούτε μια ενέργεια για να διευθετήσει το θέμα αυτό. Καλούμε τους πολίτες να αντιληφθούν αυτό του το ρόλο του.

Σε ότι μας αφορά, αποτελεί κυρίαρχο στόχο της δράσης μας, η οριστική επίλυση του ιδιοκτησιακού του Πεντελικού. Πιστεύουμε ότι χωρίς να γίνει αυτό, θα διαιωνίζεται μια κατάσταση που οι συνεχείς διεκδικήσεις της Μονής Πεντέλης αφενός θα σταματούν κάθε προσπάθεια υλοποίησης του Π.Δ. προστασίας του Πεντελικού, αφετέρου θα υπάρχει μια μόνιμη απειλή εμπορευματοποίησης του Πεντελικού από την Μονή Πεντέλης.

Η επίλυση του ιδιοκτησιακού του Πεντελικού είναι εφικτό να γίνει αρκεί να ασχοληθούμε σοβαρά, μελετημένα και μεθοδικά. Η κατάρτιση των δασικών χαρτών, το κτηματολόγιο που συντάσσεται για την περιοχή μας, το γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο μέσω του δασαρχείου δείχνει τη βούληση για προασπίσει τις εκτάσεις του που απειλούνται από τις διεκδικήσεις της Μονής, αποτελούν θετικά στοιχεία που πρέπει να εκμεταλλευτούμε.

Σημειώνουμε το αυτονόητο, ότι στο ζήτημα αυτό απαιτείται μια πλατιά συνεργασία αιρετών, φορέων και πολιτών της περιοχής, ώστε έχοντας ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί οι εκτάσεις του Πεντελικού να είναι δημόσιες και φιλικές στους πολίτες.

Στην κατεύθυνση αυτή ήδη δουλεύουμε και με επιμονή θα συνεχίσουμε τη δράση μας και τις μελλοντικές μας πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.