Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Συνεχίζουμε με επιτυχία τη διαμόρφωση του προγράμματός μας. Μεγάλη η συμμετοχή και ουσιαστική η συζήτηση μεταξύ στελεχών και φίλων της δημοτικής μας κίνησης στη 2η συνάντηση


Στις 21/4/2013 έγινε με επιτυχία η 2η συνάντηση στελεχών και φίλων του συνδυασμού μας για τη διαμόρφωση του προγράμματός μας ενόψει των δημοτικών εκλογών.
Το αντικείμενο της 2ης συνάντησης ήταν τα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες και οι τρόποι που ο Δήμος μπορεί να στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες και να σταθεί δίπλα στους πολίτες με στοχευμένες δράσεις κοινωνικής πολιτικής, αθλητισμού και πολιτισμού.

Στην εισήγησή του ο Μανώλης Γραφάκος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και η μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων, δημιουργούν συνθήκες οικονομικής πίεσης για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και έχουν αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των συμπολιτών μας που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Δήμου. Έτσι ο Δήμος θα πρέπει να δημιουργήσει συγκεκριμένες δράσεις για να συμβάλλει στην ανακούφιση των δημοτών.

Κεντρική κατεύθυνση της συζήτησης ήταν η παροχή δωρεάν υπηρεσιών από το Δήμο σε άνεργους, ηλικιωμένους και παιδιά. Ο Δήμος έχοντας τις υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωνικής πολιτικής, έχει το πλεονέκτημα με μικρή επιβάρυνση του προϋπολογισμού του, να ανακουφίσει τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και σημαντικό τμήμα των πολιτών.

Επίσης η επαναλειτουργία του δημοτικού ιατρείου (που έκλεισε η διοίκηση Στεργίου στα Μελίσσια) για θέματα προληπτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας, αλλά και η ουσιαστική παρουσία μιας ομάδας στελεχών ψυχικής υγείας για την αντιμετώπιση κάθε μορφής κατάθλιψης, εξάρτησης, συμβουλευτικής στήριξης κ.α. , εκτιμήθηκε ότι πρέπει να αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα για την επόμενη δημοτική αρχή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν από τα στελέχη και τους φίλους του συνδυασμού πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις, οι οποίες τις επόμενες μέρες θα αναλυθούν περισσότερο, θα κοστολογηθούν, θα συγκεκριμενοποιηθούν και θα αποτελέσουν το πρόγραμμα της δημοτικής κίνησης για τα συγκεκριμένα ζητήματα, που θα παρουσιαστεί στους πολίτες στο τέλος του 2013.

Ο Μανώλης Γραφάκος και στα στελέχη της δημοτικής κίνησης δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένα από την εξέλιξη της συζήτησης, τονίζοντας ότι αυτή η συλλογική διαδικασία διαμόρφωση τους προγράμματος, θα έχει αποτέλεσμα την κατάρτιση ενός προγράμματος ρεαλιστικού που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.