Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Οι σημερινές συναντήσεις στη Βουλή των μελών της συντονιστικής μας επιτροπής για το ζήτημα των φωτοβολταϊκών πήγαν καλά

Σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό, κατατέθηκε τροπολογία, όπου το αρχικό "περιουσιακά δικαιωματα" της Εκκλησίας αντικαταστάθηκε με το "ανήκουν". Σαφώς καλύτερη, ισχυρότερη νομικά και καθαρότερη διατύπωση, η οποία γίνεται ακόμα ισχυρότερη από την εισηγητική έκθεση της τροπολογίας.

Πάντως δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι την οριστική επίλυση του ιδιοκτησιακού θα τη δώσουν τα δικαστήρια και το κτηματολόγιο, Επίσης καταλυτικό ρόλο θα παίξει η επιτροπή του Ν.1811/88, που έχει αρμοδιότητα να ορίσει τις δημόσιες εκτάσεις και τις εκτάσεις της εκκλησίας, τη σύσταση της οποίας έχουμε ζητήσει από τον αρμόδιο Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Καλογερόπουλο.

Σε ότι αφορά το άλλο θέμα που έχουμε θέσει, αυτό της άδειας της επένδυσης που δίνεται μόνο από τον Υπουργό Ανάπτυξης, αναμένουμε αύριο κατάθεση τροπολογίας που θα το διευκρινίζει. Αναμένουμε να δούμε την τροπολογία αυτή.

Αύριο είναι η μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και όπως είναι προφανές όλα τα μέλη της συντονιστικής μας επιτροπής θα είμαστε εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.