Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή των Μελισσιωτών στη συγκέντρωση του Συνδυασμού μας. Αυτοκριτική πρέπει να κάνουν όλοι για τα λάθη που έγιναν και έφεραν την ανίκανη διοίκηση Στεργίου στα Μελίσσια. Ξεκινάμε μια νέα αρχή με όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης. Σε 18 μήνες ο Στεργίου τελειώνει

 


Πολύ μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ήταν η ανταπόκριση των Μελισσωτών στο κάλεσμα του συνδυασμού μας. Το πολιτιστικό κέντρο Μελισσίων γέμισε ασφυκτικά και άλλος τόσος κόσμος ήταν από έξω, κάτι που μας ανάγκασε να βγάλουμε μεγάφωνο προκειμένου οι πολίτες να ακούσουν την ομιλία μου.



Για εμένα η εκδήλωση αυτή ήταν ένα νέο μεγάλο ξεκίνημα. Και το ξεκίνημα αυτό είχα τους πολίτες κοντά. Τους ευχαριστώ θερμά!



Οι πολίτες πλέον στα Μελίσσια βλέπουν την υποβάθμιση της πόλης τους. Βλέπουν ότι η τετραετία Στεργίου είναι μια χαμένη τετραετία. Βλέπουν ότι η διοίκηση Στεργίου δεν κάνει τίποτε, δεν λύνει κανένα μεγάλο θέμα του Δήμου, βλέπουν ότι έχουν καταργηθεί σημαντικές δομές της πόλης όπως το ιατρείο, το πολιτιστικό κέντρο, ο θερινός κινηματογράφος, βλέπουν ότι η καθαριότητα και η καθημερινότητα στην πόλη έχει επιβαρυνθεί.



Οι πολίτες είδαν τον κ. Στεργίου να είναι απών από τον αγώνα κατά των φωτοβολταϊκών.
Οι πολίτες έχουν καταλάβει το λαϊκισμό του και ότι ο κ. Στεργίου κοροϊδεύει τον κόσμο λέγοντάς τους συνειδητά ψέματα. Από εδώ και εμπρός ελάχιστοι θα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τα λεγόμενά του.

Νομίζω δε, ότι ο κ. Στεργίου δεν διαθέτει την ψυχική και πνευματική επάρκεια να κατέχει τη θέση του Δημάρχου.


Αιρετοί και πολίτες πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας

Στην ομιλία μου αναφέρθηκα ότι λάθη όλων μας έφεραν τη διοίκηση Στεργίου στα Μελίσσια. Πρέπει όλοι να κάνουμε αυτοκριτική με στόχο τα λάθη που έγιναν να μην επαναληφθούν.

Σε ότι μας αφορά έχουμε καταγράψει τα λάθη μας σε τρεις άξονες:

1) Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου του 2006, χωρίς προηγούμενη προγραμματική δέσμευση,

2) Το γεγονός ότι δεν εξαντλήσαμε τα περιθώρια για συναίνεση με την αντιπολίτευση στη θητεία μας στο Δήμο Μελισσίων.

3) Κάναμε λάθη διοικητικού χαρακτήρα με μεγαλύτερο την ύπαρξη πολλών κοινωφελών επιχειρήσεων, που είχε ως αποτέλεσμα διοικητικές αδυναμίες σε δύο από αυτές, ενώ όταν το ελεγκτικό συνέδριο περιόρισε τις δυνατότητες του Δήμου να χρηματοδοτεί τις κοινωφελείς επιχειρήσεις, έπρεπε να περιορίσουμε τη δραστηριότητά τους, ώστε να μην υπήρχαν απλήρωτοι άνθρωποι που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους.

Τέλος εκτιμώ ότι μπορούσε να γίνει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια σε επίλυση θεμάτων καθημερινότητας.

Αυτά είναι τα λάθη που εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε αξιολογήσει. Όμως οι συμπολίτες μας στα Μελίσσια έχουν τη δυνατότητα μέχρι 31/3/2013 να μας επισημάνουν λάθη της θητείας του μέσα από την ιστοσελίδα του συνδυασμού μας www.manolisgrafakos.gr .

Όμως πρέπει και οι πολίτες να δουν κι αυτοί τα λάθη στην επιλογή τους. Επιλογή που αντί να αξιολογήσει θετικά ένα σημαντικό έργο και μια προοπτική για την πόλη, αξιολόγησε ως σημαντικότερα θέματα μικρότερα, ή ιδιοτελή.

Πρέπει να δημιουργηθεί σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες που θα βασίζεται στην ειλικρίνεια και την έλλειψη λαϊκισμού. Οι πολίτες πρέπει να είναι έτοιμοι να ακούσουν την αλήθεια και να δουν το μεγάλο όραμα και όχι να στέκονται σε στιγμιαίες συνθήκες.


Η αυτοδιοίκηση που στέκεται δίπλα στον πολίτη είναι η απάντηση στο μνημόνιο

Αποτελεί πεποίθησή μου ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να απαντήσει στα σημερινά αιτήματα των πολιτών, μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στο μνημόνιο μέσα από τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας για τους δημότες.

Αυτή την αυτοδιοίκηση οραματίζομαι.

Στο εξής θα προσπαθήσω να δημιουργηθεί μια μεγάλη συμμαχία αιρετών και πολιτών που θα αναλάβει το Δήμου μετά το τέλος της διοίκησης της αδράνειας, της διοίκησης Στεργίου. Αυτό έχει ανάγκη η πόλη. Μια διοίκηση που θα στηρίζεται σε μεγάλη πλειοψηφία πολιτών και θα έχει στο πλευρό της σχεδόν το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου πάνω στα μεγάλα θέματα του Δήμου και των πολιτών.
Πρέπει να δημιουργήσουμε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που θα έχει την τόλμη να κάνει τομές και ρίξεις, μια πλειοψηφία που θα διαμορφώσει μια αυτοδιοίκηση με κοινωνικό πρόσωπο που στέκεται δίπλα στον πολίτη.

Αυτή την αυτοδιοίκηση οραματίζομαι να δημιουργήσουμε στην πόλη μας, αυτή η αυτοδιοίκηση θα είναι δίπλα στο πλευρό των πολιτών που σήμερα βιώνουν έντονα την οικονομική κρίση. Αυτή είναι και η απάντηση της κοινωνίας στο μνημόνιο.

Μπορείτε να δείτε την ομιλία μου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.