Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΛΑΖΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΛΑΖΟΥ ΒΑΣΙΛΗ


Επιθυμούμε την παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος στην Πεντέλη, αλλά όχι με τις άστοχες ενέργειες που επιχειρεί ο κ. Στεργίου και θα επιβαρύνουν υπέρμετρα το Δήμο και τους δημότες τα επόμενα χρόνια.
Πρωτοφανής θεσμική εκτροπή στο Δημοτικό Συμβούλιου από τη διοίκηση Στεργίου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Στεργίου εισήγαγε ως θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση του μισθωτηρίου, που υποτίθεται ότι θα πλήρωνε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς το Δήμο, για την ενοικίαση κτηρίου (που δεν υπάρχει) για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης.

Ευθύς εξαρχής ξεκαθαρίζουμε ότι όλοι μας έχουμε την ίδια ευαισθησία με τον κ. Στεργίου για την ύπαρξη και διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή. Όμως η ευθύνη της λειτουργίας του και η ευθύνη της στέγασής του ανήκει στην πολιτεία.

Σχετικά με το "μισθωτήριο" που μας έφερε να εγκρίνουμε ο κ. Στεργίου που προέβλεπε μηνιαίο μίσθωμα 6.500 ευρώ, σημειώνουμε τα εξής:

·         Δεν μας προσκόμισε το ενδιαφέρον του Υπουργείο, απλά μας ανέφερε ότι υπάρχει σχετική επιστολή από τον Ιανουάριο του 2012!!

·         Το "μισθωτήριο" έχει συνταχθεί προ έξι μηνών και δεν είχε λάβει υπόψη του τις μειώσεις για όλα τα μισθώματα του Δημοσίου προς τρίτους, μειώσεις που υπολογίζονται στη συγκεκριμένη περίπτωση σε 30%.

·         Ουσιαστικά αναφέρει ότι το Αστυνομικό Τμήμα ανά πάσα στιγμή μπορεί να φύγει από το κτήριο χωρίς καμία δέσμευση.

Με βάση τα παραπάνω μας ζήτησε να εγκρίνουμε "σχέδιο σύμβασης" προκειμένου μετά, όπως αβάσιμα κατά την άποψή μας ελπίζει, να λάβει δάνειο που σε κάθε περίπτωση εγγυητής θα ήταν ο Δήμος. Μάλιστα το ήμισυ περίπου του ετήσιου τοκοχρεολυσίου, δηλαδή 60.000 ευρώ, θα επιβάρυνε για 20 χρόνια τον προϋπολογισμό του Δήμου!!!, ενώ είναι προφανής ο κίνδυνος ότι αν το Αστυνομικό Τμήμα έφευγε, τότε ο Δήμος θα πλήρωνε το σύνολο των τοκοχρεολυσίων.

Κάθε σώφρων άνθρωπος και κάθε άνθρωπος που δεν κατέχεται από το σύνδρομο της μεγαλομανίας, δεν μπορεί να συμφωνήσει σε αυτό. Έτσι το σύνολο της αντιπολίτευσης καταψήφισε την πρόταση.
Πρωτοφανές θεσμικό πραξικόπημα ή απόλυτη ανοησία από την Πρόεδρο του Δ.Σ.
Για να εγκριθεί το σχέδιο του μισθωτηρίου, απαιτεί πλειοψηφία 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή 22 θετικές ψήφους στις 33. Όμως ο κ. Στεργίου είχε 19 θετικές ψήφους Δημοτικών Συμβούλων. 

Εκεί ξεκίνησε το πρωτοφανές πραξικόπημα, ή η απόλυτη ανοησία. Για πετύχει τις 22 θετικές ψήφους, η Πρόεδρος του Δ.Σ. παράνομα έβαλε να ψηφήσουν και οι τρεις πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, άρα πέτυχε τις 22 ψήφους, αλλά υπολόγισε την πλειοψηφία των 2/3, όχι στις 36, αλλά στους 33!! Έτσι παντελώς παράνομα θεώρησε ότι η πρόταση του κ. Στεργίου έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία και εγκρίθηκε.

Αυτή η απαράδεκτη πρωτοφανής θεσμική εκτροπή, δεν αντέχει ούτε στη δημοκρατική νομιμότητα, ούτε όμως στην κοινή λογική. Και αυτό δυστυχώς καθιστά την παραμονή του κ. Στεργίου και της παρέας του στο Δήμου πραγματικά επικίνδυνη για το υπόλοιπο της θητείας τους.
Έχουμε υποχρέωση να μην αφήσουμε να περάσουν τέτοιες μεθοδεύσεις. Θα προσβάλουμε την απόφαση αυτή και θα κινηθούμε κατά όλων όσων έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος.
Για μια ακόμα φορά λυπούμαστε για την κατάντια του Δημοτικού Συμβουλίου και των θεσμών που επιχειρεί να επιβάλει ο κ. Στεργίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.