Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΛΑΖΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΛΑΖΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

Δεν κατανοούμε την κινδυνολογία του κ. Στεργίου για την παραμονή των υπαλλήλων αορίστου χρόνου στο Δήμο μας
Τη στιγμή που γνωρίζει ότι θέμα δεν τίθεται, τότε ποιος είναι ο λόγος που με δική του ευθύνη έχει κυκλοφορήσει λίστα στο Δήμο με ονόματα υπαλλήλων προς απόλυση;
Τις τελευταίες δύο μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες της διασποράς φόβου που διαχέει ο κ. Στεργίου προς το προσωπικό του Δήμου, σχετικά με την παραμονή των υπαλλήλων αορίστου χρόνου στην εργασία τους. Επίσης είμαστε αποδέκτες της ανησυχίας και της αβεβαιότητας των υπαλλήλων που πηγάζει από τη διασπορά αυτών των ειδήσεων.
Το ότι ο ίδιος ο κ. Στεργίου διακινεί το φόβο είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Ήμασταν παρόντες στη συνάντηση με το Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείου που ο ίδιος, χωρίς να προκληθεί ανακίνησε το θέμα άκαιρα, άστοχα και άκομψα.
Επιπρόσθετα μάθαμε ότι την Παρασκευή 8/11 κυκλοφόρησε λίστα ονομάτων υπαλλήλων του Δήμου που υποτίθεται ότι εντάσσονται στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ενέργεια που είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τις θέσεις της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ.
Δεν κατανοούμε γιατί το πράττει αυτό ο κ. Στεργίου και τι θέλει να παραστήσει. Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση και αβεβαιότητα από μόνη της προκαλεί ανησυχία και ένταση, είναι απαράδεκτο να προσθέτει νέα αβεβαιότητα, ένταση και ανησυχία σε ανθρώπους, χωρίς να υπάρχει λόγος.
Σημειώνουμε ότι με βάση τη σημερινή νομοθεσία δεν κινδυνεύει η εργασία, ούτε η παραμονή στο Δήμο των εργαζομένων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Η διάταξη αναφέρει ρητά τις εξαιρέσεις του μέτρου και σε μια από αυτές εμπίπτει η περίπτωση του Δήμου μας.
Αν ο κ. Στεργίου δεν διαθέτει τη στοιχειώδη δυνατότητα να το κατανοήσει, δεν έχει παρά να περιμένει να κυκλοφορήσει η ερμηνευτική εγκύκλιος από το Υπουργείο που θα διευκρινίζει όλα τα θέματα και όχι να διακινεί ανεύθυνα λίστες ονομάτων υπαλλήλων.
Σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους θέματα όταν και αν προκύπτουν δεν αντιμετωπίζονται με διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλά θέλουν σοβαρή, υπεύθυνη και προσεκτική αντιμετώπιση από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και σε απόλυτη συνεργασία με το σύνολο της αυτοδιοίκησης και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.
Καταδικάζουμε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά του και καθησυχάζουμε για ακόμα μια φορά τους υπαλλήλους του Δήμου μας ότι δεν υπάρχει θέμα μετακίνησής τους από το Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.