Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ούτε τα στοιχειώδη συμφέροντα του Δήμου δεν μπορεί να προασπίσει η ανίκανη διοίκηση Στεργίου Παρά τις επισημάνσεις μας και τη συζήτηση στο Δ.Σ. για τη διασφάλιση του χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων στο Ο.Τ. 196 , την Πέμπτη 4/7/2013 υπάρχει συζήτηση στο ΣΥΠΟΘΑ με εισήγηση όχι θετική για το Δήμο!! Για μια ακόμα φορά ο κ. Στεργίου και οι συνεργάτες του τρέχουν πίσω από τα γεγονότα



Πλέον η διοίκηση Στεργίου δεν μπορεί να παρακολουθήσει στοιχειωδώς της πορεία των δημοτικών υποθέσεων, ούτε να προασπίσει τα δημοτικά συμφέροντα.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της υπόθεσης του χώρου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Ο.Τ. 196 στα Μελίσσια.

Με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης το θέμα ήρθε στο Δ.Σ. το Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για τη διασφάλιση του χώρου. Το θέμα εισήχθη στο Δ.Σ. διότι η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, λόγω της αδράνειας της διοίκησης, είχε ετοιμάσει εισήγηση στο ΣΥΠΟΘΑ κατά των συμφερόντων του Δήμου.

Με την απόφαση του Δ.Σ. θεωρήσαμε ότι το ζήτημα είχε δρομολογηθεί. Λογαριάζαμε όμως χωρίς να υπολογίσουμε την ανεπάρκεια και την ανικανότητα της διοίκησης Στεργίου. Επί πέντε μήνες, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν κατάφεραν να τεκμηριώσουν επαρκώς την αναγκαιότητα να παραμείνει ο χώρος αυτός για το Δήμο.

'Έτσι στο ΣΥΠΟΘΑ της 4ης Ιουλίου 2013, η εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας δεν είναι θετική για το Δήμο.

Με διαρκείς επικοινωνίες μας, διαπιστώσαμε ότι η διοίκηση Στεργίου δεν έπραξε τα αυτονόητα. Και πλέον αναρωτιόμαστε γιατί; 

Σε ότι μας αφορά, δηλώνουμε ότι η υπόθεση αυτή για εμάς είναι κορυφαία. Παρακολουθούμε πλέον την υπόθεση από κοντά και θα πράξουμε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να μη χαθεί ο χώρος, από την ανεπάρκεια και αδιαφορία της διοίκησης Στεργίου.

Ο χώρος σύμφωνα με το σχέδιο πόλης πρέπει να αποκτηθεί για το 1ο Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια πρέπει να προωθηθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΣΚ που η δική μας διοίκηση είχε προωθήσει, για την αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Αυτές όμως οι ενέργειες δεν γίνονται με διοικήσεις τύπου Στεργίου που αδιαφορούν και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.