Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Απάντηση στις ανακρίβειες της διοίκησης Στεργίου για την επανυποβολή της απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ. 196 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων

Επειδή ο κ. Στεργίου δείχνει σημάδια απώλειας μνήμης του θυμίζουμε τα εξής:
Η επανυποβολή της απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ. 196 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, συζητήθηκε αρχικά στο Δημ. Συμβούλιο τον Απρίλιο του 2012. Όμως η "μεθοδική" διοίκηση Στεργίου δεν εισηγήθηκε την εγγραφή στον προϋπολογισμό του Δήμου ποσού για την αγορά του οικοπέδου, όπως η νομοθεσία σαφώς ορίζει και όπως ο επισήμανα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αποτέλεσμα της λάθος απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και παράλληλα επειδή η "μεθοδική" διοίκηση Στεργίου εγκατέλειψε παντελώς το θέμα στην τύχη του, τον Φεβρουάριο του 2013 η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας Αττικής, ήταν έτοιμη να εισαγάγει το θέμα στο ΣΥΠΟΘΑ με αρνητική εισήγηση για το Δήμο. (Η εισήγηση είναι στη διάθεση του κ. Στεργίου για το αρχείο του).
Εμείς παρακολουθήσαμε την υπόθεση και με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης το θέμα συζητήθηκε ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο το Φεβρουάριο του 2013, όπου μετά την εισήγησή μας, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να λάβει ορθά την απόφαση για την επανυποβολή της απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ. 196 και να εγγράψει σχετικό κωδικό στον προϋπολογισμό σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία.
Στη συνέχεια όμως η "υπεύθυνη και μεθοδική" διοίκηση Στεργίου ξαναπαράτησε εντελώς το ζήτημα και δεν έπραξε το αυτονόητο. Να τεκμηριώσει την πολεοδομική αναγκαιότητα για την απόκτηση του χώρου.
Αποτέλεσμα η Περιφέρεια Αττικής να ξαναεισαγάγει το θέμα στο ΣΥΠΟΘΑ με αρνητική εισήγηση για το Δήμο! (Και αυτή η εισήγηση είναι στη διάθεση του κ. Στεργίου για το αρχείο του).
Παρακολουθώντας το θέμα, ενημερώσαμε δημόσια ότι θα παρευρεθούμε στη συνεδρίαση του ΣΥΠΟΘΑ προκειμένου να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου. Η συνεδρίαση έγινε στις 4/7 και εκεί διαπιστώσαμε ότι η "υπεύθυνη και μεθοδική" διοίκηση Στεργίου δεν είχε τεκμηριώσει επαρκώς την αναγκαιότητα της επανυποβολής της απαλλοτρίωσης.
Η παρουσία μας στο ΣΥΠΟΘΑ ήταν καταλυτική, όπως καταλυτική ήταν και η μετέπειτα συνεργασία μου, με στελέχη της διοίκησης του Δήμου και στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να τεκμηριωθεί επαρκώς η αναγκαιότητα της επανυποβολής της απαλλοτρίωσης. (Το σχετικό υπόμνημα είναι στη διάθεση του κ. Στεργίου για το αρχείο του).
Η δε βάση επανυποβολής της απαλλοτρίωσης ήταν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Μελισσίων και το σχέδιο διαμόρφωσης του σχολείου που η διοίκησή μας στα Μελίσσια είχε εκπονήσει και είχε εγκριθεί από τον ΟΣΚ, για δημιουργία νέων σύγχρονων αιθουσών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, νέου κλειστού γυμναστηρίου, νέας βιβλιοθήκης κ.α. (θυμίζουμε ότι προβεβλημένα σημερινά στελέχη της διοίκησης Στεργίου είχαν πολεμήσει με μανία αυτή την προοπτική...)
Από τα παραπάνω είναι απολύτως προφανές ότι η δραστηριότητά μας και η σύμπλευση του συνόλου της αντιπολίτευσης στην αναγκαιότητα απόκτησης του χώρου, είναι η αιτία που ο χώρος αυτός δεν χάθηκε για το Δήμο. Αν είχε αφεθεί το θέμα στην "υπεύθυνη και μεθοδική" διοίκηση Στεργίου πιθανά να είχαμε ήδη νέο κτήριο στη μέση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων.
Ας αφήσει λοιπόν τις ανακρίβειες και τα ψέματα το γραφείο τύπου κ. Στεργίου και ας μάθει κάποια μαθήματα πολεοδομικής λειτουργίας.
Μάθημα πρώτο: Μια πόλη για να έχει μέλλον και για να αναπτυχθεί επαρκώς πρέπει να έχει Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ). Αλλά αυτό δεν το έχε μάθει ακόμα ο κ. Στεργίου αφού έχει αφήσει την πόλη του την Παλαιά Πεντέλη 15 χρόνια χωρίς ΓΠΣ.
Μάθημα δεύτερο: Για να κάνουμε απαλλοτριώσεις πρέπει να εγγράφουμε κωδικό αριθμό στον προϋπολογισμό και να τεκμηριώνουμε την πολεοδομική αναγκαιότητα επαρκώς με βάση το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. (αν έχουμε...)
Μάθημα τρίτο: Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν αφήνουμε τα θέματα στην τύχη τους.
Δεν θα κάνουμε άλλα μαθήματα πολεοδομικής λειτουργίας στον κ. Στεργίου. Άλλωστε δεν θα τα χρειαστεί δεδομένου ότι η παντελώς ανίκανη διοίκησή του τελειώνει σε 10 μήνες.
Σε ότι μας αφορά για το υπόλοιπο της παρούσας δημοτικής θητείας και με δεδομένο ότι η διοίκηση Στεργίου έχει παρατήσει τα πάντα, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά όλες τις δημοτικές υποθέσεις, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.