Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Η επιτροπή επίλυσης ιδιοκτησιακού Πεντελικού που συγκροτείται με πρωτοβουλία των κ. Γραφάκου Μανώλη και Λεωνίδα Λάζου, ονομάζεται σε Πρωτοβουλία 1811 ΤΩΡΑ

Η επιτροπή επίλυσης ιδιοκτησιακού Πεντελικού που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία των κ. Μανώλη Γραφάκου και Λεωνίδα Λάζου, ανακοινώνει τα ακόλουθα:
1. Στόχος της επιτροπής είναι η εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 1811/88 σύμφωνα με τις οποίες διαχωρίζονται οι δημόσιες δασικές εκτάσεις από τις διακατεχόμενες εκτάσεις της εκκλησίας και των Ιερών Μονών της χώρας.
2. Η συλλογή υπογραφών από αιρετούς, εκπροσώπους φορέων και πολίτες, προς την κατεύθυνση αυτή, προχωρά και λαμβάνει μορφή πρωτοβουλίας αιρετών, φορέων και κατοίκων από πολλές περιοχές της Αττικής, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας.
3. Στο εξής η πρωτοβουλία αυτή θα λάβει το όνομα: 1811 ΤΩΡΑ
4. Η επιτροπή συνεχίζει τη νομική έρευνά της και με βάση αυτή έχουν προκύψει τα ακόλουθα νέα στοιχεία που δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα:
                α) Η απόφαση του Νομάρχη Βοιωτίας στις 22/3/1989, με την οποία συγκροτήθηκε η επιτροπή σύμφωνα με το άρθρο 2, του Ν. 1811/88, με τη συμμετοχή του σημερινού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, τότε Μητροπολίτη της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας.
                β) Πρόσφατη απάντηση της Γενικής Γραμματείας Δασών του ΥΠΕΚΑ στις 13/5/2013 σε ερώτηση του Βουλευτού κ. Παύλου Σιούφα, σύμφωνα με την οποία είναι εν ισχύ οι διατάξεις του Ν.1811/88 και σήμερα οι αρμόδιοι για τη συγκρότηση των επιτροπών του άρθρου 2, είναι οι Γεν. Γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων.
5. Η πρωτοβουλία 1811 ΤΩΡΑ, θα καταθέσει μέχρι την 12/7/2013, νέο αίτημα συγκρότησης της επιτροπής του άρθρου 2 του Ν.1811/88 για την Αττική, στον αρμόδιο για τη συγκρότηση της επιτροπής Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.